logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus P5N-D – identyfikacja uszkodzonego elementu obok chipsetu po czyszczeniu

Stallker19 18 Lip 2013 21:06 1617 5
REKLAMA
  • #1 12536758
    Stallker19
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam.Jestem nowicjuszem na forum więc z góry przepraszam jeśli czegoś istotnego nie dodam lub się pomylę .Więc mój problem to płyta główna asus P5N-D,podczas czyszczenia komputera podniosłem chłodzenie od chipsetu i razem z radiatorem oderwał mi się kawałek czegoś będącego położonego obok chipsetu graficznego (co widać na zdjęciu)poprzez co komputer przestał działać.Więc jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć co to jest za uszkodzona część i czy da się to naprawić?Proszę o podanie mi informacji na ten temat. Asus P5N-D – identyfikacja uszkodzonego elementu obok chipsetu po czyszczeniu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12536829
    k-sierra
    Poziom 22  
    Ocena: 86
    Wyrwałeś radiator razem z bebechami :D J.W > naprawa nieopłacalna i nie warta zachodu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 12538639
    k-sierra
    Poziom 22  
    Ocena: 86
    Zwykły elektronik Ci tego nie wymieni, potrzeba specjalistycznego sprzętu i umiejętności. Często po wymianie takiego układu płyta pada za jakiś czas.
    Problemem może być również zdobycie takiego układu.

Patrz tu: Koszty wykonania usługi uzależnione są od ceny układów BGA i mieszczą się w przedziale cenowym od 200 zł do 450 zł.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2465707.html#11759486

Może byś znalazł firmę co Ci za 100zł to naprawi, ale gwarancji nie masz żadnej.
    Używaną płytę kupisz za 100-150zł i dlatego się nie opłaca.
REKLAMA