czy przegrywanie płyt audio z oryginałów na cdromy ,dla własnego użytku jest karalne?Czy mogę posiadać nieograniczoną liczbe płyt z nagraniami audio w liczbie jedna kopia na jeden oryginał?Jaka jest podstawa prawna dotycząca tej kwestii? Podobno nie mozna mieć więcej niż jedną kopię oryginalnej płyty.Czym to jest podyktowane skoro nie mam zamiaru sprzedawać tych kopi i zarabiać na tym.Skoro kupiłem już raz oryginał to prawa autorskie zostały uiszczone w cenie płyty ,czyz nie?Skoro są w sprzedaży nagrywarki to nie powinno to byc zabronione.Jeżeli to jednak jest zabronione to w takim razie ktoś tu robi głupka z potencjalnego przegrywacza.A kto to wiadomo.W takim razie nie mógłym kupić też siekiery w sklepie ,ponieważ po uiszczeniu zapłaty za nią powinienem byc aresztowany za usiłowanie popełnienia mordu za jej pomocą..czyż nie?
A jak to jest z nagraniami na mp3..skoro są w sprzedaży odtwarzacze mp3.Koleś mnie ostrzegł ,że za posiadanie płyt z albumami w mp3 mogę mieć kłopoty bo są ściągane z internetu,a przecież ich jakośc jest gorsza niż normalnych audio a i one służą mi tylko też jako kopie lub informacyjnie czy warto zdobyć oryg. krążek z tymi nagraniami.
I ostatnia sprawa czy wymiana na płyty z kimkolwiek ,sztuka za sztukę ,jest zakazana?Z tego co wiem to nie ,ale znam osoby co twierdzą ,że jest inaczej.
Kto zna prawdę na powyższe sprawy.Z góry dzięki za wyczerpujace odpowiedzi i opinie w tym temacie.Pozdrawiam
A jak to jest z nagraniami na mp3..skoro są w sprzedaży odtwarzacze mp3.Koleś mnie ostrzegł ,że za posiadanie płyt z albumami w mp3 mogę mieć kłopoty bo są ściągane z internetu,a przecież ich jakośc jest gorsza niż normalnych audio a i one służą mi tylko też jako kopie lub informacyjnie czy warto zdobyć oryg. krążek z tymi nagraniami.
I ostatnia sprawa czy wymiana na płyty z kimkolwiek ,sztuka za sztukę ,jest zakazana?Z tego co wiem to nie ,ale znam osoby co twierdzą ,że jest inaczej.
Kto zna prawdę na powyższe sprawy.Z góry dzięki za wyczerpujace odpowiedzi i opinie w tym temacie.Pozdrawiam