logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić parametry transformatora LG FFH-171 do zasilacza?

Darkness Deep 31 Lip 2013 22:00 4722 3
REKLAMA
  • #1 12582273
    Darkness Deep
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam.
    Wymontowałem kiedyś ze starej wieży ( LG FFH-171 ) transformator. Ostatnio poszukuje jakiegoś ciekawego źródła zasilania do niektórych prototypów :D i pomyślałem o tym trafo tyle że nie wiem czy się nada. Nie znam jego parametrów ani nic co mogłoby mi powiedzieć coś wiecej na jego temat. Wieża miała moc 30W z tego co pamiętam i była sprawna tyle ze pierwszej młodości nie była wiec ją zlikwidowałem ;)

Na transformatorku widnieją takie oto napisy: 6170SCF01ZS/6170S-003YS/TKP0228-1087 wie ktoś coś na jego temat? jak ewentualnie mógłbym sprawdzić jego parametry? i czy nadałby się na budowę jakiegoś zasilacza? :D
  • REKLAMA
  • #2 12582378
    Nereida4
    Poziom 22  
    Ocena: 75
    Wstawi kolega zdjęcie tego transformatora
  • REKLAMA
  • #3 12582501
    Darkness Deep
    Poziom 9  
    Ocena: 4

reszta tego urządzonka to tylko obudowa wiec nie zrobiłem zdjeć
  • #4 12746732
    misterbociek
    Poziom 21  
    Ocena: 120
    Darkness Deep napisał:
    Witam.
    Wymontowałem kiedyś ze starej wieży ( LG FFH-171 ) transformator. Ostatnio poszukuje jakiegoś ciekawego źródła zasilania do niektórych prototypów :D i pomyślałem o tym trafo tyle że nie wiem czy się nada. Nie znam jego parametrów ani nic co mogłoby mi powiedzieć coś wiecej na jego temat. Wieża miała moc 30W z tego co pamiętam i była sprawna tyle ze pierwszej młodości nie była wiec ją zlikwidowałem ;)

Na transformatorku widnieją takie oto napisy: 6170SCF01ZS/6170S-003YS/TKP0228-1087 wie ktoś coś na jego temat? jak ewentualnie mógłbym sprawdzić jego parametry? i czy nadałby się na budowę jakiegoś zasilacza? :D

Podłącz go do sieci i multimetr w ręce ! :D
    Z tego co widzę na obrazku ma 2 odczepy na dole (widać tam jakiś gruby drut więc to chyba uzwojenie wtórne ) i na górze 4(ten 3 bolec taki był?)? Pamiętasz jak był podpięty, gdzie szły kabelki od sieci 220V?
REKLAMA