logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Flash GoodRam Twister 8gb - "To urządzenie może działać szybciej..."

Miczok13 07 Sie 2013 15:48 1278 3
REKLAMA
  • #1 12604270
    Miczok13
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam,
    od pewnego czasu mam problem z pendrive, pendrive ma około pół roku, jest używany często do odtwarzania filmów (700mb, małe bitrate) i po podłączeniu do komputera muszę czekać około 5 minut żeby system go wykrył (pokazał okienko z wyborem co ma zrobić). Po podłączeniu wyświetla się komunikat żebym podłączył pendrive do portu usb 2.0. Sprawdzałem inne pendrivy, ten problem nie występuje, od razu się w systemie pokazują.

Problem jest też, że nawet już po wykryciu, jak chcę coś na niego nagrać, to trwa to bardzo długo, np. film 700mb kopiuje się na niego 20 minut, wcześniej było to 3-4 minuty. W systemie żadne zmiany nie zachodziły, próbowałem go też sformatować na NTFS, nic nie pomogło, więc sformatowałem ponownie na FAT32 w jakim był domyślnie.

Płyta Abit AN52- obsługuje usb 2.0. Dzisiaj go nawet wymazałem jakimś programem, trwało to około godzinę, ale nie widzę poprawy.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12604288
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3544
    Na innym komputerze zachowuje się w taki sam sposób?
  • REKLAMA
  • #3 12604294
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Podłączałeś na 100% do USB 2.0? Zmieniałeś port w komputerze? Podłączałeś bezpośrednio czy przedłużką?

Przeinstaluj sterowniki do USB do tej płyty. Mordęga pracować przy takiej ilości danych na tak niskim transferze.
  • #4 12607371
    Miczok13
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    @swiercm moja płyta ma usb 2.0, podłączałem z przodu i z tyłu i było tak samo, więc to raczej usb 2.0. Dla porównania podłączyłem pendrive Toshiba Hayabusa 32GB i film kopiowało 3 minuty, na goodrama 20 minut, film 700mb. Oba mają prędkość zapisu około 6mbs.

Na innym komputerze nie próbowałem, przy najbliższej sposobności to sprawdzę, ale DVD odczytuje go natychmiastowo.
    Żadnych portów nie zmieniałem, podłączone bezpośrednio. Sterowniki przeinstalowywałem.
REKLAMA