logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD My Passport 500GB - Nie da się otworzyć, zawiesza programy

MOTÓR!! 13 Sie 2013 23:37 1755 2
REKLAMA
  • #1 12626278
    MOTÓR!!
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witajcie.

Mam problem, otóż mojej koleżance przestał działać dysk, sprawa wygląda tak, że na początku po podłączeniu nie wyświetlał w win7. Włączyłem ubuntu i dysk się pokazał ale wyskoczyły błędy i proponował uruchomić checkdisk /f. Włączyłem więc Windows i dysk się pokazał w moim komputerze ale nie pokazuje pojemności itp. Chkdsk mówi, że nie działa w formacie RAW (błędnie pokazuje system plików).
    Po kliknięciu na dysk w moim komputerze albo znika albo proponuje sformatowanie dysku. Menedżer dysków się zacina gdy go włączam z podpiętym dyskiem, gdy go odepnę zaczyna działać, to samo tyczy się próbuję programów typu mini tool partition wizard, hdd scan, dmde zacinają się gdy włączam lub wybieram ten dysk, po odpięciu dysku zaczynają normalnie działać.
    Teoretycznie mógłbym sformatować ale zależy koleżance na danych.
  • REKLAMA
  • #2 12626296
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    Sprawdź czy CrystalDiskInfo widzi ten dysk. Jeśli tak, to wrzuć screen z głównego okna tego programu.
  • #3 12632337
    MOTÓR!!
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Gdy włączam program z podpiętym dyskiem, nic się nie dzieje, gdy odepnę włączy się, podpiołęm wtedy dysk i odświeżyłem listę ale nie wyświetliło go, Krótko mówiąc nie wyświetla go.
REKLAMA