logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder NC+ - Siła sygnału 95%, jakość 0% - brak obrazu, co robić?

judru72 14 Sie 2013 22:12 2754 2
REKLAMA
  • #1 12628938
    judru72
    Poziom 1  
    Posiadam zakupiony zestaw do odbioru telewizji NC+. Nie mogę ustawić obrazu. W menu ustawień anteny pokazują się dwa paski ze wskaźnikami procentowymi. Jeden jest opisany "siła", drugi "jakość". Pasek "siła" udało mi się ustawić na poziomie 95-100%. Natomiast pasek "jakość" ani drgnie, wykazuje poziom 0%. Co może być przyczyną? Jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12629081
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2927
    judru72 napisał:
    Posiadam zakupiony zestaw do odbioru telewizji NC+. Nie mogę ustawić obrazu. W menu ustawień anteny pokazują się dwa paski ze wskaźnikami procentowymi. Jeden jest opisany "siła", drugi "jakość". Pasek "siła" udało mi się ustawić na poziomie 95-100%. Natomiast pasek "jakość" ani drgnie, wykazuje poziom 0%. Co może być przyczyną? Jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc.
    Skoro chcesz odbierać NC+ to talerz ma być ustawiony na Hotbirda. To wszystko co można ci podpowiedzieć. O ustawianiu anten napisano już na elektrodzie wszystko. Szukać , czytać, działać.
  • #3 12629384
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5454
    judru72 napisał:
    Pasek "siła" udało mi się ustawić na poziomie 95-100%

To akurat nie Twoja zasługa, wystarczy podłączyć konwerter, położyć go luzem na ziemi i też będziesz miał taki odczyt.
    judru72 napisał:
    Natomiast pasek "jakość" ani drgnie, wykazuje poziom 0%. Co może być przyczyną?

Nie ustawiony talerz na właściwego satelitę.
    judru72 napisał:
    Jak sobie z tym poradzić?

LeDy napisał:
    Szukać , czytać, działać.

Lub, jeśli nie czujesz się na siłach, zamówić odpłatną usługę u instalatora, który wie, co, jak i gdzie.
REKLAMA