logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinRar - jak złamać hasło do pliku pobranego z eMule?

wloszek 10 Mar 2005 13:15 20645 11
REKLAMA
  • #1 1303134
    wloszek
    Poziom 11  
    Witam
    Sciągnołem z emula plik który jest zabespieczony hasłem. Próbowałem rozsztfrować hasło programem Advancet Archive password recovery, jednak nie było rezultatów. Czy zna ktoś jakiś inny sposób na złamanie takiego hasła??

Proszę poprawić błędy ortograficzne!
  • REKLAMA
  • #2 1303200
    Darexxx
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 9
    to program do łamania kodów WinRAR

Dodano po 3 [minuty]:

to program do łamania haseł na winrara
    Załączniki:
    • Advanced rar pasword.rar (3.9 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 1303245
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10431
    Haslem jest zapewne adres strony grupy, ktora wydala rip/album czy co to tam jest np. takie:
    www.goldesel.6x.to
  • REKLAMA
  • #4 1303681
    wloszek
    Poziom 11  
    Do Darexxx: Spróbowałbym tym programem ale nie mam na tyle punktów, mógłbyś mi przesłać ten program na email: wloszekw(_at_)02.pl

Próbowałem już ten adres, znalazłem go w innym poście na ten temat ale bez rezultatów, wydaje mi się że chasło założył autor tego pliku ponieważ jest on pewnego rodzaju poradnikiem.
  • #5 1305440
    Electronic0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    wloszek napisał:
    Próbowałem rozsztfrować hasło programem Advancet Archive password recovery, jednak nie było rezultatów.

Łamanie hasła takimi programami praktycznie nie ma sensu, nawet gdybyś miał najszybszy komputer jaki jest dzisiaj w sklepie to i tak łamanie nim hasła mogło by trwać lata.
    Z tego co wiem to nie ma programu do odzyskiwania hasła, tylko do jego szukania (metodą BrutalForce).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 1305742
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Elektronic0

Metoda BruteForce jest zawsze ostatecznością jako ze jest najwolniesza ze wszystkich, najpier SE (testy z nazwami archiwum, nazwami grup, adresami itp), potem słownik, a dopiero gdy metody te zawiodą stosujesz BruteForce, co do odzyskiwania hasła masz racje nie da siego odzyskać jako że hasło jest kluczem szyfrującym (w przeciwnym wypadku wstawainie hasła mijało by sie z celem).

wloszek

Kiedyś już podawałem czasy łamania haseł przy podobnym temacie uzyj opcji szukaj dowiesz sie ile może to trwać.

Odrazu mówie że jeżeli nie uda Ci się wykorzystać Social Engenering łamanie możesz Sobie darować chyba że masz zamiar przerobić komputer na jednostkę specjalizowaną co skróci łamanie 8 znakowego hasła do zaledwie kilku miesięcy.

Pozdrawiam Lt.
  • #8 1305776
    belliall
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Tak jak napisał to Electronic0, to jezeli hasło posiada 5 lub wiecej znaków i do tego wykożystano wszystkie dostępne w kompie znaki to złamanie takiego hasła przestaje byc opłacalne. Spróbuj podejrzeć "info" tego pliku, często zapisane są tam informacje dzieki którym można uzyskać hasło. Jezeli jednak chcesz spróbowac znaleźć hasło daje "Advanced rar pasword"
    Załączniki:
    • arpr2.rar (1.31 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1305870
    wloszek
    Poziom 11  
    Próbowałęm już tymi programami które mi podaliście ale nic nie poskutkowało.
    Moze jest jakiś inny sposób na odzyskanie takiego hasła??
  • #10 1305875
    Electronic0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    LtLog napisał:
    najpier SE (testy z nazwami archiwum, nazwami grup, adresami itp), potem słownik

Zawsze sprawadzam hasła tylko tymi sposobami, chodziła mi tylko o to że łamanie metodą BrutalForce nie ma większego sensu.
    Tylko metoda z SE i słownik może przynieść ewentualne efekty, w miarę krótkim czasie.
  • #12 4478147
    lichtar
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Wyszuka na eMule plik o tej samej nazwie, tylko zaznacz (wybierz) typ pliku dokument. Jeżeli się nie znajdzie to lepiej będzie usunąć plik z dysku - szkoda czasu i energii.

Dodano po 8 [sekundy]:

Wyszukaj na eMule plik o tej samej nazwie, tylko zaznacz (wybierz) typ pliku dokument. Jeżeli się nie znajdzie to lepiej będzie usunąć plik z dysku - szkoda czasu i energii.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu złamania hasła do pliku WinRAR pobranego z eMule. Próby użycia programu Advanced Archive Password Recovery nie przyniosły rezultatów. Uczestnicy wskazują, że łamanie haseł do archiwów WinRAR jest bardzo czasochłonne i często nieopłacalne, zwłaszcza przy hasłach o długości 5 i więcej znaków oraz złożonych znakach. Metody łamania obejmują atak Bruteforce, słownikowy oraz Social Engineering (SE), z czego Bruteforce jest najwolniejszy i ostateczny. Nie istnieje program do odzyskiwania hasła, ponieważ hasło jest kluczem szyfrującym. Zaleca się próby z nazwą archiwum, nazwami grup lub adresami stron powiązanych z plikiem, które mogą stanowić hasło. Często w informacjach o pliku można znaleźć wskazówki do hasła. Wskazano również, że jeśli plik nie jest dostępny w wersji bez hasła (np. dokument na eMule), lepiej go usunąć. Podano linki do stron z poradami dotyczącymi haseł do archiwów RAR.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA