Czy zna ktoś programik , który w miare automatyczie potrafi wydrukować 40 pdf'ów (oddzielnych dokumentów) w formie książki, tzn po 2 strony na jednym arkuszu z każdej strony, żeby po złożeniu można było zszyć zwszywką i przegląać wydruki jak książkę/zeszyt.
Opcja z konwersją do doc odpada, bo rozjeżdzają się wtedy obrazki w pdf'ach.
potrzebuję programik do połączenia pdf'ów w jeden plik, a potem inny do wydrukowania tego w formie książki, albo jakiś jeden dobry. (nie potrafie obsługiwać ghost scripta).
Przykład wydruku 8 stron w ten sposób:
przód tył
| 2 | | 7 | | 1 | | 8 | -zewnętrzna
| 4 | | 5 | | 6 | | 3 | -wewnętrzna
Mam nadzieje ze rozmumie, ktoś o czym piszę
thx
Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:
p.s juz dorawłem doc'i. - teraz chcę doc'i połączyć w jeden plik
teraz mam problem zeby połączyć je w całość, jest ich 40 i chce je połączyć tak zeby nowy wklejał się na nastęopnej całej pustej stronie poprzedniego pliku. I zeby nowo wklejany fragment (plik) miał stopkę i nagłówek od wklejanego pliku a nie od poprzedniego. W rezultacie wszystkie strony mają nagłówek ten co na początku - spis treści.
Pomocy ! ! !
Opcja z konwersją do doc odpada, bo rozjeżdzają się wtedy obrazki w pdf'ach.
potrzebuję programik do połączenia pdf'ów w jeden plik, a potem inny do wydrukowania tego w formie książki, albo jakiś jeden dobry. (nie potrafie obsługiwać ghost scripta).
Przykład wydruku 8 stron w ten sposób:
przód tył
| 2 | | 7 | | 1 | | 8 | -zewnętrzna
| 4 | | 5 | | 6 | | 3 | -wewnętrzna
Mam nadzieje ze rozmumie, ktoś o czym piszę
thx
Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:
p.s juz dorawłem doc'i. - teraz chcę doc'i połączyć w jeden plik
teraz mam problem zeby połączyć je w całość, jest ich 40 i chce je połączyć tak zeby nowy wklejał się na nastęopnej całej pustej stronie poprzedniego pliku. I zeby nowo wklejany fragment (plik) miał stopkę i nagłówek od wklejanego pliku a nie od poprzedniego. W rezultacie wszystkie strony mają nagłówek ten co na początku - spis treści.
Pomocy ! ! !