logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon nie widzi karty micro SD. Komputer nie czyta .

quantmaster 19 Sie 2013 21:23 13881 8
REKLAMA
  • #1 12645504
    quantmaster
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam.

Karta MicroSD 8GB marki Kingston nie działa :c
    A więc tak. Wszystko zaczeło się gdy przełożyłem ją do telefonu kolegi.
    Do tamtej pory śmigała. Jak włożyłem z powrotem do swojego to już nie.
    Telefon nie czyta karty. Inne telefony też. Przy podłączeniu do adaptera na dwóch różnych komputerach, po prostu się przywieszają i jakby długo coś ładują. Karta w adapterze robi się ciepła. (Dodam że adapter działa.)
    Chciałbym przywrócić kartę do stanu używalności. Mogę z niej utracić dane, lub nie. Po prostu chciałbym ją naprawić.

Proszę o pomoc.

Dodano po 15 [minuty]:

Podczas wybierania dysku w DMDE 2.4.6 również się zawiesza programik sam, podobnie jak explorer Windowsa. ;C
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12646037
    mtwuff
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Wsadź kartę z powrotem do telefonu kolegi i sprawdź czy u niego działa.
  • #4 12646055
    quantmaster
    Poziom 12  
    właśnie na to samo wpadłem wcześniej. ale muszę czekać aż wróci. To był jakiś Huaweii ...
  • #5 12646135
    mtwuff
    Poziom 14  
    Jeżeli u kolegi karta będzie działać, to znaczy że telefon zakodował kartę i tylko w jego telefonie będzie można ją odkodować. Kiedyś miałem podobny problem w nokii i objawy były podobne.
  • REKLAMA
  • #6 12646138
    quantmaster
    Poziom 12  
    A jak ewentualnie ją rozkodować ?
  • #7 12646270
    mtwuff
    Poziom 14  
    Można to zrobić tylko w telefonie, który obsługuje kodowanie kart, podając hasło, które zostało wpisane przy kodowaniu, bodajże w opcjach karty. Tak przynajmniej było w mojej nokii e51. Oczywiście moja sugestia, to tylko przypuszczenie, bo równie dobrze karta mogła po prostu paść.
  • REKLAMA
  • #8 12708243
    quantmaster
    Poziom 12  
    Po włożeniu do tego telefonu karta po prostu nie jest czytana.
  • #9 14381551
    quantmaster
    Poziom 12  
    Karta padła, zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą microSD 8GB marki Kingston, która przestała działać po przeniesieniu do innego telefonu. Karta nie jest rozpoznawana przez jego telefon ani inne urządzenia, a przy podłączeniu do adaptera do komputerów występują zawieszenia. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić, czy karta działa w telefonie kolegi, co może wskazywać na zakodowanie karty przez ten telefon. W przypadku potwierdzenia, że karta działa u kolegi, konieczne może być jej odkodowanie w tym samym urządzeniu. Istnieje również możliwość, że karta uległa uszkodzeniu.
REKLAMA