logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy CTD 12662 - Jak naprawić drzwi bez wymiany całych?

ciężko_bez_pralki 20 Sie 2013 19:19 2457 2
REKLAMA
  • #1 12648722
    ciężko_bez_pralki
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Proszę o pomoc w sprawie wymiany drzwi w tej pralce. Odpadły od reszty, ponieważ zardzewiał i złamał się pałąk w kształcie litery L, który to utrzymywał. Wcześniej wypadła jeszcze sprężynka.

Byłem w serwisie Candy i tam powiedziano mi, że w grę wchodzi tylko wymiana całych drzwi za 342 zł. Dzwoniłem też do innych serwisów i tam tak samo.

Aż nie chce mi się wierzyć, że przez taką prostą część może być potrzebna wymiana całych drzwi. W pamięci mam ciągle film "Spisek żarówkowy" i tym mi to pachnie. Proszę powiedzcie, czy da się naprawić to jakoś na własną rękę? Czy da się dokupić tę część? Czy ktoś niedoświadczony da radę to potem zmontować? Nigdy jeszcze nie widziałem pralki od środka ale nie chcę poddawać się bez walki i chętnie bym spróbował.

Pozdrawiam i proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 12657261
    waldeklodz
    Poziom 1  
    witaj
    Niestety tak są skonstruowane te drzwi. Poszczególnych części nie dostaniesz. Można górną część metalową poodginać i wtedy klapę rozłożyć ale żeby to złożyć do kupy to niezła sztuka.
  • #3 12658631
    ciężko_bez_pralki
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    dzięki za odpowiedź. zamontowałem tylko na tych plastikowych wkrętkach i drzwi się trzymają a pralka pierze. ale tak jak mówisz złożenie tej metalowej obudowy to niezła gimnastyka. na razie będzie odstawało, co jakiś czas podejdę i się z tym posiłuję (bo innej opcji nie widzę skoro ta klapa odchodzi tylko od tyłu) i może się kiedyś uda. chociaż drzwi nie stoją w pionie i ta klapa troszkę przeszkadza, to nie warto wydawać na to aż tak dużych pieniędzy.
REKLAMA