logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

przekierunkowanie strony - przekierunkowanie strony www

Bamsye 20 Sie 2013 20:09 1446 3
REKLAMA
  • #1 12648923
    Bamsye
    Poziom 9  
    Witam, mam drobny problem. Poszukuje skryptu, który automatycznie będzie przekierunkowywał stronę na inną automatycznie po wejściu na nią. Zupełnie nie wiem jak taką sytuacje nazwać i czy jest to "przekierunkowanie strony na inną", nie znam profesjonalnej nazwy tego procesu.

(Przykładowo mam stronę na jakimś bezpłatnym hostingu, [ www mojastrona kropka ] chciałbym by po wejściu na nią automatycznie i od razu przechodziło na inną stronę [przykładowo www mojastrona 2 kropka ] )

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12649009
    Paweł Szeredi
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    najprościej:
    <head>
    <meta http-equiv="Refresh" content="s; url=Tu podaj adres strony lub ścieżkę dostępu" />
    </head>

s - to czas w sekundach po jakim ma nastąpić przekierowanie. Wpisz "0" jeśli chcesz przekierować natychmiast
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12649020
    jan1996
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Proces który opisałeś to przekierowywanie, najsensowniej je zrealizować albo przez skrypt np. PHP lub jeszcze prościej poprzez odpowiednią konfigurację przekierowań na serwerze HTTP. Najprawdopodobniej korzystasz z serwera Apache w jego przypadku jest to w miarę proste, wystarczy stworzyć plik .htaccess można to zrobić przy pomocy np. tej strony Link :d
  • #4 12649129
    Bamsye
    Poziom 9  
    Niestety ani jeden ani drugi sposób na mojej stronie (pl.tl) nie działa, ale dziękuje bardzo za dotychczasowe odpowiedzi ;D
REKLAMA