logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP na laptopie bardzo wolno działa, wyłącza się, błąd Generic Host Process

reviu248 21 Sie 2013 11:37 1515 3
REKLAMA
  • #1 12650886
    reviu248
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam. Mam kilka problemów z laptopem. Jest na nim zainstalowany Windows XP. Włączając system normalnie trwa to dość długo, pasek przelatuje z 20 razy, a później jeszcze gdzieś pół minuty do minuty zanim pokaże się pulpit. Po tym komputer strasznie zacina, reaguje na polecenie z kilkuminutowym opóźnieniem (nawet zwykłe zaznaczenie na niebiesko), a w końcu wyskakuje okienko o minucie do zamknięcia systemu. Nie mogę nawet go wyłączyć, bo zanim wejdę w uruchom mija ponad minuta. Zdarza się także, że wyskoczy wcześniej błąd Generic host Process for Win32. Teraz opiszę tryb awaryjny z obsługą sieci (właśnie z niego piszę). Komputer się włącza trochę szybciej, są czarne paski po bokach ekranu, nie działa dźwięk, wszystko muli, ale już nie tak bardzo. I w końcu wyskakuje okienko o zamknięciu systemu, które z łatwością daje się wyłączyć dzięki shutdown -a. Po tym laptop zaczyna śmigać tak jak powinien. Co dziwne, w zwykłym trybie awaryjnym okienko nie wyświetla się! Czy to ma jakiś związek z dostępem do internetu?
    Co do moich działań (wykonywane w trybie awaryjnym z obsługą sieci):
    1. Ściągnąłem Windows Worms Doors Cleaner i zablokowałem odblokowane porty.
    2. Ściągnąłem kaspersky'ego - nie włącza się instalator, wyskakuje jakiś nsis błąd.
    3. Ściągnąłem Nortona - z problemami, ale udało sie zainstalować, wziąłem pełne skanowanie, nic nie wykryło...
    4. Zdefragmentowałem dysk jakimś ściągniętym programem, już nie pamiętam nazwy.
    5. Zeskanowałem komputer i usunąłem problemy za pomocą Malwarebytes Anti-Malware.
    6. Postanowiłem ściągnąć Combofix. Po włączeniu trwało rozpakowywanie, skończyło się na folder wyjściowy:... Po tej akcji się zamykał. Jedyne pozostałości to folder 32788R22FWJFW z ikoną mój komputer. I istotnie, jest to mój komputer.
    7. Próbowałem różnych podmian plików w konsoli odzyskiwania. Szukając rozwiązania problemów natrafiłem na takie właśnie rady z podanymi komendami, ale nie podziałało.
    8. Zeskanowałem za pomocą OTL. Program po restarcie zniknął.
    To chyba wszystko. Ciągle jest tak samo, z tym, że na początku w systemie awaryjnym działał dźwięk. Teraz jest brak urządzeń audio. Pewnie mam wrzucić log z OTL? Zaraz znajdę.
  • REKLAMA
  • #2 12650933
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1729
    Model notebooka to mamy sobie zgadnąć?.

Zamieść SMART dysku. Jeśli możesz to z Crystal Disk Info, jeśli nie to z MHDD.
    reviu248 napisał:
    Pewnie mam wrzucić log z OTL?

Tak.
  • REKLAMA
  • #3 12651087
    reviu248
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    HP Compaq 6720s.
    Wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Crystal Disk Info też nie chce działać. Włączyłem program, uruchomił się proces, ale na tym się skończyło. Nie mam płytki, żeby z MHDD skorzystać, więc zrobiłem za pomocą HDDScan.
    http://wklejto.pl/171063
    Windows XP na laptopie bardzo wolno działa, wyłącza się, błąd Generic Host Process Windows XP na laptopie bardzo wolno działa, wyłącza się, błąd Generic Host Process
    Poważne te błędy?
REKLAMA