Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kingway Coliber 4t - Skuter 4t kopniak nie działa

Jarrek7 23 Aug 2013 18:11 3750 5
    Jarrek7
    Level 12  
    Witam,mam problem z kopniakiem w skuterze 4t. Wymieniłem nowa obudowe wariatora+spręzyna+półksięzyć i kopniak nie odbija spowrotem,zostaje w jednej pozycji i trzeba ręcznie go cofać do tego gdy się go wróci i silnik odpali ponownie sam opada i zaczyna trzeszczeć.Wszystko jest dobrze poskręcane i blokada na półksięzycu też założona.Jesli bedzie potrzeba wrzuce foto.
    Dodam że jest też problem z samym półksięzycem gdyż ma luz góra-dół i czasami kopniak nie załapuje.
    Z góry dzięki za odpowiedzi ! :)
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jeśli robisz tak, jak piszesz, to nie dziwne, że nie działa. Działało przed twoją ingerencją? Jeśli tak, to szukaj ewidentnego błędu w montażu. Rysunki złożeniowe silnika masz?
    Jarrek7
    Level 12  
    Przed montażem nie działało i dlatego postanowiłem nowe części pozakładać.
    Jarrek7
    Level 12  
    Naprawione, poprawnie złożyłem kopniak łapie i odbija, ale czasami są momenty jak się zatnie i nie da rady ruszyć, jeśli dam podkładkę pod sprężynę nic się nie stanie?
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Sprawdź na czym się blokuje, czy gdzieś nie ma za dużego luzu, czy zęby trafiają na siebie. Jeśli podkładka nie przeszkadza, a zlikwiduje problem, to czemu nie.
    Pomaluj zęby jakimś kolorowym markerem lub farbą i użyj kilka razy kopniaka. Patrz, jak wygląda zazębienie.
    kris514
    Level 10  
    Miałem coś podobnego i wystarczyło nałożyć troszkę smaru pod sprężynkę mechanizmu zazębiającego się z półksiężycem i wariatorem