logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gmail błędne logowanie brak e-maila pomocniczego

jakub_bystrzycki 26 Sie 2013 12:51 4371 6
REKLAMA
  • #1 12669241
    jakub_bystrzycki
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam mam konto na gmailu od jakiś 5 może 6 lat i nigdy nie było problemu ostatnio zmieniłem hasło ale i po tej zmianie nie mogę się zalogować jestem pewien że hasło znam ale dla świętego spokoju spróbowałem innych możliwości i nic. Hasła odzyskać nie mogę bo maila którego podałem już dawno nie mam, na koncie są ważne dane ale to nie problem bo mam jeszcze dostęp do konta przez 10 dni dzięki sesji nie zamkniętej na chromie. Dane oczywiście dzięki temu mogę skopiować ale to nie załatwia sprawy w związku z tym mam następujące pytania:

1.Jak najsprawniej skopiować te dane pod windowsem był do tego problem od googli a jak jest z Ubuntu?
    2.Czy da się wydłużyć żywotność sesji(14 dniowej)?
    3.Po ilu próbach logowania konto jest blokowane ? (teraz boję się dalej próbować abym nie zatrzasnął sobie konta przed skopiowaniem danych)
    4. Z kim można się skontaktować w tej sprawie? (bez problemu jestem w stanie podać wszystkie danne konta )
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12669380
    jakub_bystrzycki
    Poziom 13  
    Pomocniczy mam wpisany ten którego nie ma a nie mogę go edytować bo edycja wymaga podania hasła przy dodaniu nowego adresu również podać należy hasło.
  • REKLAMA
  • #4 12669445
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Jeśli był podany nr tel komórkowego można się tym wspomóc.
    jakub_bystrzycki napisał:
    ostatnio zmieniłem hasło ale i p o tej zmianie nie mogę się zalogować jestem pewien że hasło znam ale dla świętego spokoju spróbowałem innych możliwości i nic

Pozostaje spróbować, sprawdzić czy nie było włączonego capslocka lub spróbować pomoc - https://www.google.com/accounts/recovery?hl=p...iXwJR-HiAqD_3mARaqWFqjytfw4AUUTQ&service=mail
  • REKLAMA
  • #5 12669476
    jakub_bystrzycki
    Poziom 13  
    Nr tel nie jest podany a jeżeli chodzi o hasło to próbowałem każdą możliwą kombinację tego hasła i bez rezultatu sesja jest chyba ważna do 3 września więc ja już pogodziłem się z tym że konto stracę ale ważne jest dla mnie odzyskanie danych z konta ręczne kopiowanie mija się z celem bo jest tego 2,5 gb . Prosiłbym o skupienie się na tych 4 pytaniach z początku mojego tematu.
  • #6 12669508
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    3.Po ilu próbach logowania konto jest blokowane ? (teraz boję się dalej próbować abym nie zatrzasnął sobie konta przed skopiowaniem danych)

Konto nie powinno się blokować gdyż wtedy jakiś troll mógłby wszystkim zablokować konta.
    4. Z kim można się skontaktować w tej sprawie? (bez problemu jestem w stanie podać wszystkie danne konta )

Skoro właściciel nie może się zalogować jak ma się to udać innej osobie?

Można spróbować utworzyć nowe konto i spróbować przenieść - https://support.google.com/mail/answer/164640?hl=pl&rd=1

Info support.google - Importuj pocztę

Aby przenieść wiadomości ze starego konta Gmail, możesz użyć Modułu pobierania poczty. Moduł pobierania poczty tworzy połączenie pomiędzy kontami, dzięki czemu istniejące wiadomości są importowane, a nowe, wysłane na stare konto, są dostarczane na nowe konto Gmail.
  • #7 12669838
    jakub_bystrzycki
    Poziom 13  
    W pytaniu 4 chodziło mi o kontakt z jakimś adminem który odpyta mnie z danych konta czy coś i zresetuje hasło. Nie będę próbował z tym importowanie m bo też się spyta o hasło a na otwartej sesji nie chce testować żeby przypadkiem nie zatrzasnąć sobie sesji. Czy jest jakiś program pod ubuntu który zgra mi wszystkie dane na dysk ?

Z powodu barku zainteresowania tematem i udzieleniem jakiś pożytecznych rad zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z logowaniem do swojego konta Gmail po zmianie hasła, mimo że zna nowe hasło. Nie ma dostępu do pomocniczego adresu e-mail, co uniemożliwia odzyskanie hasła. Użytkownik ma dostęp do konta przez otwartą sesję w przeglądarce Chrome, ale obawia się, że dalsze próby logowania mogą zablokować konto. Pojawiają się pytania dotyczące kopiowania danych na systemie Ubuntu, możliwości wydłużenia sesji oraz liczby prób logowania przed zablokowaniem konta. Odpowiedzi sugerują dodanie pomocniczego adresu e-mail, wykorzystanie numeru telefonu do odzyskiwania oraz możliwość utworzenia nowego konta i importowania wiadomości. Użytkownik poszukuje również programu do zgrania danych na dysk.
REKLAMA