Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WIWA HD 90 dekoder nie działa, świeci się tylko zielona dioda

wbrewszystkim 27 Sie 2013 11:03 9108 5
  • #1 27 Sie 2013 11:03
    wbrewszystkim
    Poziom 1  

    Witam. Mam problem z dekoderem. Jeżeli go włącze to pali się tylko zielone światełko. Telewizor non sto skacze z koloru niebieskiego na obraza startowy czyli napis 'WIWA" na szaro-siwym tle. Próbowałam wyłączać i właczać wszystko jest tak samo. Pilot nie działa. Telewizor jest sprawny , ponieważ sprawdzałam na nim drugi dekoder i działał poprawnie.



    Nie piszemy byle gdzie a tylko w działach do tego przeznaczonych. :!:
    Regulamin pkt 3.1.14.
    Przenoszę. [SP5ANJ]
    3.1.14. Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.

    1 5
  • #2 27 Sie 2013 12:41
    egon42
    Poziom 37  

    Jeżeli tuner się nie uruchamia dalej to pewnie jest uszkodzony trzeba odesłać pewnie do naprawy gwarancyjnej.

    0
  • #3 13 Gru 2013 09:59
    dropsek86
    Poziom 1  

    Problem może tkwić w oprogramowaniu. Miałem podobną sytuacje. Wgrałem softa ze strony producenta. Teraz wszystko śmiga. Pozdrawiam

    1
  • #4 25 Sty 2014 12:26
    mczard
    Poziom 2  

    Mam dokładnie taki sam problem z WIWA HD50. Co ciekawe zaniosłem już go do serwisu, ale stwierdzili, że jest sprawny. Wróciłem do domu i faktycznie działał. Potem tuner został wyłączony na pilocie i ponownie już znowu nie chce działać.

    Nie wiem, jak wgrać aktualizację oprogramowania, skoro w ogóle urządzenie się nie włącza.

    0
  • #5 25 Sty 2014 23:44
    bogi
    Poziom 28  

    To jest standardowa przypadłość Wiwy z pamięcią flash. Jeśli na gwarancji to najlepiej wysłać do SERWISU.

    0
  • #6 26 Sty 2014 08:41
    mczard
    Poziom 2  

    Dzięki za wyjaśnienie. Sprzęt niby mam na gwarancji, ale niestety zgubiłem paragon...

    0