logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak obciążyć kartę graficzną Geforce 7300GT, by uniknąć migania ekranu?

kamarek11 28 Sie 2013 02:14 1284 3
REKLAMA
  • #1 12675798
    kamarek11
    Poziom 9  
    Witam.Ostatnio jestem zmuszony do używania uszkodzonej karty graficznej Geforce 7300gt,po której co kilka sekund na chwilę pojawia się czarny ekran.Sytuacja powtarza się bez przerwy,odinstalowanie sterowników nie wchodzi w grę ze względu iż są młodsze dzieciaki w domu.O dziwo jednak przy włączeniu jakiejkolwiek gry komputer zachowuje normalną sprawność nie sprawiając jednocześnie jakichkolwiek problemów.Wpadłem więc na pomysł czy może by dało się minimalnie "obciążyć" kartę graficzną tak jak to robi każda gra tyle że na pulpicie.Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12675959
    ziomus90210
    Poziom 35  
    Ocena: 560
    kamarek11 napisał:
    odinstalowanie sterowników nie wchodzi w grę ze względu iż są młodsze dzieciaki w domu.

Nie rozumiem. Pierwsze co bym zrobił to właśnie przeinstalowanie sterowników na oryginalne ze strony producenta. Jaki zasilacz?
  • REKLAMA
  • #3 12676047
    varrol
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Czy to na 100% karta? - miałem bardzo podobny przypadek i to monitor co jakiś czas gasł tak jakby przestawał wykrywać sygnał z karty. Jeszcze można próbować w ustawieniach ekranu zmienić rozdzielczość i jeżeli jest opcja to częstotliwość odświeżania.
  • #4 12710583
    kamarek11
    Poziom 9  
    Przepraszam za dłuższą nieaktywność.Niestety karta graficzna dłużej nie wytrzymała i do tej pory nie miałem możliwości jakiegokolwiek powiadomienia was o tym.

Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA