logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaner Plustek Optik Pro PT12 - żółty odcień przy wyższym DPI, jak to naprawić?

PerweR 12 Mar 2005 16:16 1448 3
REKLAMA
  • #1 1309489
    PerweR
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem podczas skanowania. A mianowicie gdy skanuje przy dpi rownym 50 - minimalnej wartosci wszystko jest ok, natomiast gdy juz zwieksze dpi wszystkie zeskanowane rzeczy przybieraja zolty odcien, tzn cale zdjecie ma przewage zoltego koloru. Nie wiem co robic, posiadam system win98se, skanuje w adobe photoshop chociaz on i tak korzysta z managera plustka. Prosilbym o pomoc. Z gory dziekuje pozdrawiam Kamil
  • REKLAMA
  • #2 1309644
    kiler997
    Poziom 13  
    sprobuj przeinstalowac sterowniki skanera i program do skanowania - czasem pomaga
    u mnie skanowalo w paski - skaner mustek 1200CP

czasem problemem sa naderwane kabelki laczace skaner ze zlaczem, uszkdozenie elektroniki skanera - a najgorszym wypadkiem moze byc uszkodzenie samej lampy
  • REKLAMA
  • #3 1310927
    PerweR
    Poziom 13  
    Sterowniki raczej nei maja nic do rzeczy bo probowalem na 2 roznych komputerach gdzie sa rozne programy, wiec pewnie jest jakas mechaniczna przyczyna ;/ No nic jezeli ktos by mial jeszcze jakies sugestie bede wdzieczny. Pozdrawiam
  • #4 1310960
    stan000
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    sprawdź zasilacz do skanera czy ma prawidlowe napiecie, lub z innego zasilacza
REKLAMA