Tak na prawdę to właśnie zobaczyłem, że tego białego elementu nie potrzeba wykręcać? Czujnik ciśnieniowy jest "wciskany". Czy z firmy erpatech dostanę czujnik i ten biały element do wkręcania? Jeśli tak to ile biletów narodowego banku to kosztuje??
Widzę, że w międzyczasie admin posprzątał i odpowiedź z ceną skasował. Jeśli post ma być pomocny to cena jest dość ważna, bo czasem nie warto zabierać się za robotę jeśli część kosztuje grosze, a innym znów razem warto się "pobawić" do czego będę namawiał poniżej.
Otóż jeśli myjka wogóle się nie włącza to przyczyną może być wyłącznik ciśnieniowy. To ten element na 3 zdjęciu z
pierwszego postu w temacie. Nie trzeba więc od razu wykręcać zaworu (ta biała śruba która sprawia trudności). Wystarczy wyciągnąć (jest wciskany) czarny element pokazany na zdjęciu o którym wspominałem powyżej. Ja kupiłem wszystkie elementy i wymieniłem (brawo dla autoryzowanego serwisu którego nazwa podana w postach powyżej - zamówione elementy kurierem miałem na drugi dzień u siebie).
Jak się okazało później po rozkręceniu pięciu śrub z wymontowanego elementu w środku jest... zwykły mikroprzełącznik,

który za kilka złotych można kupić w sklepach elektronicznych. Gdybym zaglądnął tam wcześniej to zaoszczędziłbym pewno z 10x koszt naprawy