logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka do akumulatorków i baterii alkalicznych bez zabezpieczeń - gdzie kupić?

pcnet 12 Mar 2005 19:18 1989 3
  • #1 1309995
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    właśnie kupiłem Gpower za 199zł i jestem zły
    ładowarka ma zabezpieczenie i nie ładuje baterii
    brat kupił kiedys w Niemczech ładowarke którą może ładować akumulatorki i baterie
    czy można coś takiego kupic w Polsce
    żeby nie miały zabezpieczenia?
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
  • #2 1316510
    kaba
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    z moich informacji to raczej nie powinno sie ladowac baterii bo moze to spowodowac niemile skutki
    ale jesli szukasz jakis ladowarek to radze zajrzec na jakos gielde internetowa jest tam wszystko, ladowarki rozne i rozniaste na pewno cos znajdziesz dla siebie i nie maja zabezpieczen przed bateriami
  • #3 1316869
    batorejro
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    niestety baterie alkaliczne nie sa ladowalne!! nie ma sie co nawet wysilac. wynika to z zasady ich dzialania.
  • #4 19570974
    Krzychu@
    Poziom 11  
    Ładują się i to całkiem nieźle. Mam ładowarkę chińskiej firmy Saitek która ładuje zarówno ogniwa alkaliczne jak i akumulatory NiCd i MiMH. Ma przełącznik. W pozycji Regular ładuje właśnie ogniwa alkaliczne. AA ładuje ok. 12 godzin, Cd około 35, zależnie od stopnia rozładowania. Ładowarkę kupiłem jakieś 30 lat temu i nadal jest sprawna. Mkierzy napieęcie co jakiś czas i pr,zedluża lub skraca czas ładowania. Ogniwa po ładowaniu maja ok. 80% żywotności. Ładują ogniwa AAA, AA, Cc i Cd w przypadku ogniw uszkodzonych pojawia się ostrzeżenie. Saitek to była firma produkujaąca komputery szachowe i takie właśnie ładowarki.
REKLAMA