logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwolnić miejsce na dysku 4.1 GB z Windows XP?

kamil15 12 Mar 2005 21:46 869 2
REKLAMA
  • #1 1310403
    kamil15
    Poziom 2  
    Witam ma problem mam windowsa xp a wiadomo on troche potrzebujemiejsca na dysku a ja mam tylko 4.1 GB i mam mało miejsca po wgrańu windowsa wiem ze są programy do uzyskania dużej ilości wolnego miejsca na dysku a może da się jakoś inaczej proszę o szybkom odpowiedź!!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 1310494
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    sa takie programy jak smartXp on wylacza te denerwujace chmurki z powiadomieniami typu masz za malo miejsc na dysku np C: ale to nie rozwiazuje problemu z mala iloscia wolnego miejsca proponuje kupno wiekszego dysku bo 4,3 na XP to troche malo
  • #3 1311034
    Bartek_K
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    jak sie chce to można okroic winXP do około 600MB bezproblemowo, sam przez długi czas miałem tego wina na dysku 4,3 GB i chodzilo świetnie , wyczyścić katalogi /system32/dllcache, /Driver Cache/i386, /help wyłączyc hibernacje , skompresować katalog /inf (systemowo, nie rarem.. itp.), zmienić rozmiar pliku wymiany na 100-200MB (max wartośc dać na 300-400) i powinno sie zwolnić około 400-500MB , mozna jeszcze sporo żeczy wywalić ale to powinno wystarczyć na początek. wadą tego jet że jak sie będzie jakiś nowy sprzęt(czasami soft) instalowało to trzeba będzie płytke z winXP włozyc do napędu.
REKLAMA