logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"za mało pamięci virtualnej"??? co robic?

coolbizon 12 Mar 2005 21:51 2591 5
REKLAMA
  • #1 1310422
    coolbizon
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    witam, wlaczajac niktore programy pojawia mi sie taki komunikat: za mało pamięci virtualnej.

Co mam zrobic? dzieki za rady - pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1310437
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Posprzątaj na dysku. usuń tymczasowe pliki internetowe, usuń zawartość katalogu /windows/temp/, usuń pliki cookies, zdefragnetuj dysk systemowy, po czy zobacz, czy nasz na dysku wolne miejce o wielkości przynajmniej 2 razy większej od pojemności pamięci operacyjnej. A jeżeli to wolne miejsce będzie takie właśnie lub nieco większe, to zastanów się, które gry z dysku powyrzucać.
  • REKLAMA
  • #3 1310480
    stan000
    Poziom 22  
    Ocena: 14
    Start » ustawienia » panel sterowania » system » zaawansowane: efekty wizualne, wykorzystanie pamięci itd » ustawienia zaawansowane » zmień i tu wpisz wartość 2 x więcej niż było (obydwie liczby) dla XP
  • REKLAMA
  • #4 1312009
    Innco
    Poziom 15  
    Mam taką ciekawostkę jeżeli ma ktoś stosunkowo mało pamięci RAM do gier w jakie gra i ma dwa dyski twardy w swoimi kompie a drugi dysk (nie systemowy) ma podobne parametry szybkości co systemowy to można ustawić pamięć wirtualną na tym drugim. W tedy usprawnia się trochę praca podczas grania.
  • REKLAMA
  • #5 1312062
    robert45
    Poziom 22  
    Ocena: 88
    Zmniejsz ilość miejsca potrzebnego do przywracania systemu.
  • #6 1312595
    wddf
    Poziom 18  
    stan000 ma racje!!!, nie kombinuj nic z innymi ustawieniami jezeli niemusisz! - one niepomoga (chyba ze niemasz miejsca fizycznie na dysku aby zwiekszyc rozmiar pamieci wirtualnej). To tam tkwi problem, w zasadzie pamiec wirtualna powinna byc min. 2 razy wieksza od pamieci RAM, jezeli chcesz to umiescic na innej partycji, warto pomyslec nad systemem zapisu plików i wybrac najszybszy (u mnie niewiele było roznicy, ale jak uwazasz).
REKLAMA