logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie tylne amortyzatory do VW Vento i czy wymieniać sprężyny?

mikil 12 Mar 2005 23:53 5572 5
REKLAMA
  • #1 1310859
    mikil
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam

musze wymienic tylne amortyzatory a to wszystko dzieki naszym dziurawym droga
    wyglada to tak ze jak sie husta autem wszystko jest oki a jak sie jedzie i sie wpadnie w jaks nierownosc(jezeli tak mozna nazwac nasze dziury) to kolo strasznie twardo amortyzuje

moje pytanie brzmi jakie amortyzatory polecacie i czy z amorami zmiena sie tez sprezyny???

pozdrawiam
    #2 1310992
    tomekb
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    witam
    wybór rodzaju amortyzatora zalezy tylko od głębokości Twojej kieszeni, upodobań i preferencji jazdy
    do szybkiej jazdy gazówki do komfortu hydrauliczne
    tak samo sprawa odnosi sie do sprężyn, które zwykle wymienia sie gdy są pekniete lub auto juz zbyt nisko "siedzi"
    na rynku jest tego do oporu wszystko kwestia kasy
    pozdro
    T

Dodano po 1 [minuty]:

witam
    wybór rodzaju amortyzatora zalezy tylko od głębokości Twojej kieszeni, upodobań i preferencji jazdy
    do szybkiej jazdy gazówki do komfortu hydrauliczne
    tak samo sprawa odnosi sie do sprężyn, które zwykle wymienia sie gdy są pekniete lub auto juz zbyt nisko "siedzi"
    na rynku jest tego do oporu wszystko kwestia kasy
    osobiście polecam bilsteina lub zachsa ale oczywiście ktoś może sie ze mną nie zgodzić
    pozdro
    T
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1311484
    evolutionVIII
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Sprężyny jeżeli są ok, to zostaw. Ja polecam zdecydownie sachsa, ale co dziwne olejowego a nie gazowego!
    Zakładam to klientom od paru lat i wszyscy zadowoleni. Możesz jeszcze spróbować założyć amorki z Foty produkowane jako ich linia Kager ( w pudełku są bilsteiny) Niestety nie mam doświadczenia co do ich trwałości. Acha no i sprawdz przede wszystkim tuleje tylnej belki czy nie zerwane, bo to one mogą dawać efekt zużytego amorka.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1318858
    erwinm
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    nie kupuj tylko FORTUNA LINE. ja zakupiłem takie do VectryA. fAKT ZE BYŁA OBNIŻONA. Przejechałem na nich 900 km i zaczeły cieknąć. Gwarancja została przyjęta ale ile roboty.....
    SACHS to dobra firma
    Ja do swojej Vectry załozyłem ytwardzane Monrołki i było git.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1322331
    hihohaho
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Ostatnio w Passacie założyłem polskie amorki ALKO. Niezbyt wysoka cena, a komforcik niczym nie odbiega od zachodnich.
  • Pomocny post
    #6 1324674
    ajni
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Polecam ALko lub KYB(KAYABA) są tanie i dobre i do tego 3 lata gwarancji.
REKLAMA