logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

philips 42pfl6008k/12 - Dioda miga po 2 razy, nie wlacza sie.

tiossek 13 Wrz 2013 00:00 3702 7
REKLAMA
  • #1 12729917
    tiossek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam! Próbowałem zaktualizować ww model telewizora. Telewizor dopiero co kupiony, włączał się, ale ze względu na brak nowego softu prawie nic w nim nie działało. Próbowałem go zaktualizować, jednak podczas aktualizacji telewizor zgłosił błąd i się kompletnie zawiesił. Po 5 minutach wyłączyłem go z prądu, a TV nie chce już ruszyć. Dioda tylko miga po 2 razy. Nawet nie zdążyliśmy nic obejrzeć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12730276
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2933
    imperpl napisał:
    Skoro dopiero co kupiony do korzystaj z gwarancji (nieprzyznawaj się do wgrywania softu).
    Właśnie powinni go "nagrodzić" i pewno nagrodzą a ty mu takie podpowiedzi? Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #5 12730286
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6876
    Cytat:
    Telewizor dopiero co kupiony, włączał się, ale ze względu na brak nowego softu prawie nic w nim nie działało.

Co znaczy nic nie działało? (xe względu na brak nowego softu !)

Przecież tam masz wszystko co trzeba:
    1920x1080, LED_podswietlenie, Smart, 3D, 1200stron pamięci txt
    DVB-T DVB-T MPEG4
    DVB-C DVB-C MPEG4
    DVB-S
    I jest z maja 2013 jako wzorcowa platforma 2K13
    No może nie ma wodotrysku (':D')
  • REKLAMA
  • #6 12730328
    mailo
    Poziom 27  
    Ocena: 339
    tiossek napisał:
    ale ze względu na brak nowego softu prawie nic w nim nie działało.

Widać tłumaczy się z zepsucia TV.
    Toć to typowe, jak byłem mały, to też mi nic nie działało w SANYO 21''.
    Lecz z braku w tych czasach specyfikacji USB , nie podjąłem się aktualizacji firmware :(
    Dlatego TV działa do dziś :)
  • #7 12730557
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6876
    (':?:') Nigdy nie zrozumiem takich ludzi.

Dlaczego poprawiać fabrykę jak ma WSZYSTKO.!
    Co jeszcze mu trzeba do "szczęścia" ?
  • #8 12730627
    tiossek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jak kupuje cos nowego to chcialbym, korzystac ze wszystkich funkcji, a niektore nie dzialaly. Np. Smart TV, przeczytalem ze powiniem wgrac nowy soft. Robilem to zgodnie z instrukcja obslugi, a soft wzialem ze strony Philipsa.
    Niestety wychodzi na to, ze pospieszylem sie z tym softem. Jest mozliwosc przywrocenia fabrycznych ustawien?
    (brak polskich znakow)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Philips 42PFL6008K/12, który po nieudanej aktualizacji oprogramowania nie włącza się, a dioda miga dwa razy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują skorzystanie z gwarancji, unikając przyznawania się do aktualizacji. Wskazują również, że telewizor powinien działać z fabrycznym oprogramowaniem, które zawiera wszystkie niezbędne funkcje, takie jak Smart TV. Użytkownik pyta o możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych, ponieważ niektóre funkcje nie działały przed aktualizacją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA