logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router LG LAM200E - brak komunikacji po restarcie, diody świecą, brak logowania

Jarek123 13 Mar 2005 21:20 1383 6
REKLAMA
  • #1 1313213
    Jarek123
    Poziom 12  
    Ocena: 62
    Witam
    Posiam od nie całego roku router LG LAM 200E,działał bez zarzutów do wczoraj.Brak komunikacji z routerem.Kontrolki power,Eternet świecą. podczas próby komunikacji mruga E DATA,pakiety są wysyłane do routera bez powrotu.Raczej niema żadnego uszkodzenia mechaniczne go, bo podczas działania niemożna było się zalogować na 10.0.0.2 nieprawidłowe hasło lub nazwa, a później po restarcie żadnej komunikacji.
    Dzięki za info.
  • REKLAMA
  • #2 1314261
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Jarek123 napisał:
    Raczej niema żadnego uszkodzenia mechaniczne go, bo podczas działania niemożna było się zalogować na 10.0.0.2 nieprawidłowe hasło lub nazwa, a później po restarcie żadnej komunikacji.
    Co restartowałeś i jak?
  • REKLAMA
  • #3 1315428
    Jarek123
    Poziom 12  
    Ocena: 62
    Po restarcie niema żadnego połączenie zarówno przez przeglądarke jak besposrednio na router pod IP 10.0.02. Podczas próby połaczenia mruga tylko dioda na routerze sygnalizująca odebranie pakietu i tylko tyle.???
  • REKLAMA
  • #4 2443398
    End
    Poziom 29  
    Ocena: 68
    Jarek123 napisał:
    Po restarcie niema żadnego połączenie zarówno przez przeglądarke jak besposrednio na router pod IP 10.0.02. Podczas próby połaczenia mruga tylko dioda na routerze sygnalizująca odebranie pakietu i tylko tyle.???

No, ja miałem prawie identyczną sytuację z Routerem PLANET ADE-4000
    Okazuje się, że trzeba wgrać na nowo oprogramowanie w trybie serwisowym.

P.S. Rozkręć router i poszukaj tam microswitcha, może gdzieś tam jest i zrób mu reset.
  • #5 2458873
    Paweł SQ8BWH
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Podłącze się do tematu mam takie dwa do których nie mogę się zalogować LAM200E i taki no name z allegro ale też na conexant'cie. Jak to zrobić tzn. wgrać soft serwisowo.? i z kąd go pobrać.?
  • REKLAMA
  • #6 2461208
    End
    Poziom 29  
    Ocena: 68
    Paweł SQ8BWH napisał:
    Podłącze się do tematu mam takie dwa do których nie mogę się zalogować LAM200E i taki no name z allegro ale też na conexant'cie. Jak to zrobić tzn. wgrać soft serwisowo.? i z kąd go pobrać.?

Z tego co wiem, to potrzebny jest specjalny programator który mają raczej tylko w serwisach. więc niestety trzeba oddac do serwisu.
    Chyba że sam kupisz programator i sobie zaprogramujesz.
  • #7 2463213
    solcon
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    jak rozumiem ten LG nie wydaje numerów IP (nie działa dhcp)

po pierwsze , jeśli swiecą się linki na LG to na kompie zapuścił bym jakiegoś snifera (etheral może być) i popatrzył bym co ten router wysyła ( jeśli coś wyśle) do sieci zaraz po resecie lub włączeniu.
    miałem kilka razy takie sztuki co im się waliła konfiguracja i zmieniały sobie IP , co powodowało że nie można było sie do nich dostać po standarcie .

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Router LG LAM200E przestał odpowiadać po restarcie – kontrolki power i Ethernet świecą, dioda E DATA miga przy próbie komunikacji, jednak brak jest połączenia z interfejsem webowym pod adresem 10.0.0.2. Problem objawia się brakiem logowania i brakiem zwrotu pakietów. Możliwe przyczyny to uszkodzenie oprogramowania lub błędna konfiguracja DHCP, która uniemożliwia przydzielanie adresów IP. W podobnych przypadkach z routerami (np. PLANET ADE-4000) konieczne było wgranie oprogramowania w trybie serwisowym, co wymaga specjalistycznego programatora dostępnego głównie w serwisach. Zalecane jest rozkręcenie urządzenia i sprawdzenie obecności microswitcha do resetu sprzętowego. Dodatkowo sugeruje się monitorowanie ruchu sieciowego za pomocą sniffera (np. Ethereal) w celu analizy wysyłanych pakietów i diagnozy problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA