logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blow 70 iBT w Mazda 6 - jak przedłużyć czas uśpienia nawigacji?

Ralf58 14 Wrz 2013 14:20 1470 2
REKLAMA
  • #1 12734794
    Ralf58
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich,

W aucie (Mazda 6) w miejscu fabrycznej nawigacji włożyłem nawigację Blow 70iBT. Dodatkowo wgrałem skrypt, dzięki któremu po zgaszeniu auta przechodzi ona w stan uśpienia a po zapłonie się wybudza. Takie działanie jest bardzo wygodne jednak jest jeden problem - gdy autko dłużej postoi bateria w stanie uśpienia się rozładowuje i i tak trzeba nawigację uruchomić (uśpienie nie przynosi pożytku). Czy jest jakiś sposób na to, by dołożyć w układ dodatkowy akumulator/baterię tak, żeby dłużej wytrzymywało w stanie uśpienia? Nawi włożona na stałe, podpięta pod firmową ładowarkę samochodową. Nie chcę podłączyć ładowarki bezpośrednio pod aku (po zgaszeniu auta wciąż by było pod napięciem), żeby nie rozładowywać dodatkowo akumulatora.
  • REKLAMA
  • #2 12786126
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Możesz sprawdzić jakiej pojemności jest oryginalne ogniwo?
  • #3 12794971
    Ralf58
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Niestety nie bardzo. Zabudowałem to w samochodzie i za często nie chcę tego rozbierać, żeby nie porobić luzów w plastikach. W necie nie mogę znaleźć informacji na ten temat niestety :(
REKLAMA