logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mysz bluetooth Logitech - Zainstalowana, ale wciaz jest offline

missanna 16 Wrz 2013 10:55 2436 10
REKLAMA
  • #1 12741503
    missanna
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Witam

Pracuje na windows 8, nakladce na win 7.
    Po naprawie i reintalacji systemu nie moge rozpoczac wspolpracy z mysza bluetooth - model Logitech RCQ142.
    Zmienialam baterie oraz instalowalam sterowniki bluetooth, ale to nic nie dalo.
    Mysza instaluje sie, a potem jest ciagle w trybie offline, co robic?
  • REKLAMA
  • #2 12742475
    subtronic
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    suwak na "ON" i przycisk "connect" powinny rozwiązać problem
    mysz bluetooth Logitech - Zainstalowana, ale wciaz jest offline
    Pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • #3 12742773
    missanna
    Poziom 10  
    skoro dodalam myszke do komputera, to wlasnie za pomoca tego przycisku.
    mysza jest wlaczona a komputer po instalacji wykrywa ja tylko w trybie offline.
  • #4 12771571
    missanna
    Poziom 10  
    podbijam. nikt nie ma pomyslow? :(

pozostaje mi zakup nowej myszki chyba..
  • #5 12771665
    incer01
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Z tego co się orientuje to Win 8 nie był programowany do pracy z myszką, ale być może nie jestem do końca poinformowany.
  • #6 12793871
    missanna
    Poziom 10  
    Incer4 do tej pory mysz działała, ale od czasu gdy przeinstalowałam system, mam z nia problem. Za kazdym razem sie instaluje, ale potem komputer wykrywa ja jako wylaczona.
  • REKLAMA
  • #7 12795031
    incer01
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    missanna napisał:
    Incer4 do tej pory mysz działała, ale od czasu gdy przeinstalowałam system, mam z nia problem. Za kazdym razem sie instaluje, ale potem komputer wykrywa ja jako wylaczona.

Tak jak napisałem wcześniej Win 8 nie był programowany do pracy z myszą tylko klawiaturą.
  • REKLAMA
  • #8 13022574
    mariusz404
    Poziom 2  
    twoja mysz bluetooth nie została zaprogramowana do pracy bluetooth a do pracy na kablu, stąd ten problem

ale poważnie to odpowiedzi na tym forum tak wyglądają jak wyżej albo to już było i poszukaj sobie,

pewnie gdyby można łatwo rozwiązać problem albo znaleźć rozwiązanie nikt by tu nie pytał

odpowiadając

faktycznie na Win8 jest problem z gryzoniami innych producentów jak microsoft, u mnie w logitechu pomogła aktualizacja sterowników ze strony producenta i wyłączenie we właściwościach myszy albo urządzenia bluetooth opcji w zarządzaniu energią (u mnie problem występował na różnych komputerach przenośnych na stacjonarnym było wszystko OK)

- zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzenia energii

odznaczasz i powinno pomóc
  • #9 13370333
    maestro666
    Poziom 2  
    Witam.
    Miałem podobny problem do dziś - mysz Logitech V470. Znalazłem na zagranicznym forum wskazówkę aby wyłączyć obsługę HID - zadziałało! Teraz mysz działa jak przed reinstalacją Win 7 64 bit.

Z pewnością wielu użytkowników myszy bluetooth zrezygnowało i kupiło inne myszy. Niestety nawet support Logitech nie był w stanie mi pomóc przez 12 miesięcy.

Gwarantuję, że jak u mnie zadziałało ( DELL XPSL702 Win 7 64 bit ) to u innych też powinno pomóc.
    Pozdrawiam
  • #10 13375507
    subtronic
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    up@
    wszystko fajnie ale nie wiem czy zauważyłeś, że pani ma (lub miała) problem pod W8 a nie W7
  • #11 13377098
    maestro666
    Poziom 2  
    Oczywiście zauważyłem, że chodzi o W8 i faktycznie opisałem sposób nie dla tego systemu - sorki. Pomyślałem jednak, że jeżeli mi pomogło w W7 to być może ten sposób również się sprawdzi w W8.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z myszą Bluetooth Logitech RCQ142, która po reinstalacji systemu Windows 8 działa w trybie offline, mimo że została poprawnie zainstalowana. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak upewnienie się, że mysz jest włączona i użycie przycisku "connect". Inni użytkownicy wskazują, że Windows 8 może mieć problemy z obsługą niektórych myszy Bluetooth, a aktualizacja sterowników oraz wyłączenie opcji oszczędzania energii w ustawieniach urządzenia Bluetooth mogą pomóc. Wspomniano również o wyłączeniu obsługi HID jako potencjalnym rozwiązaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA