logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niedziałanie myszki i klawiatury po przywróceniu ustawien fabrycznych w Windows

Filiphov98 28 Lis 2020 20:00 1197 8
REKLAMA
  • #1 19075678
    Filiphov98
    Poziom 3  
    Witam dzis rano wlaczylem przywracanie systemu Windows do ustawień fabrycznycha kiedy się skończyło to w myszce razera wyłączyło się podświetlenie i tak samo w klawiaturze oczywiście okienko personalizacji Windows się uruchomiło ale ani myszka ani klawiatura nie działa i nic nie mogę zrobić do zakończenia ładowania biosu(w biosie klawiatura działa) co mogę zrobić aby działało?
  • REKLAMA
  • #3 19075937
    Filiphov98
    Poziom 3  
    Ale chyba podczas restartowania biosu by się Windows usunął i trzeba by było z powrotem bootowac? Usb 2.0 ale wcześniej wszystko dzialalo
  • REKLAMA
  • #5 19075992
    Filiphov98
    Poziom 3  
    No niby nic a jak zrestartować bios?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 19077718
    mbr1111
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    A czy po przywracaniu systemu porty USB w ogóle działają? Sprawdzałeś ustawienia USB w biosie? Próbowałeś myszki i klawiatury na różnych portach? Mam jeszcze taką myśl, czy nie masz czasem myszki i klawiatury podpiętych do portów USB 3.0, które będą aktywne dopiero po zainstalowaniu sterowników płyty głównej? A i Windows nie usunie się od zresetowania biosu.
  • #9 19077747
    mbr1111
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Można sprawdzić czy poszło by przez port PS/2 o ile w tym komputerze taki jest i o ile autor ma taką możliwość podłączenia.

Podsumowanie tematu

✨ Po przywróceniu ustawień fabrycznych w systemie Windows użytkownik napotkał problem z nieaktywnymi myszką Razer i klawiaturą, które działały przed przywróceniem. Użytkownicy sugerują sprawdzenie portów USB, w tym możliwości podłączenia urządzeń do portów USB 2.0 oraz PS/2, a także zresetowanie BIOS-u. Istnieje również podejrzenie, że urządzenia mogą być podłączone do portów USB 3.0, które wymagają zainstalowania sterowników. Wskazano, że klawiatura i mysz powinny działać nawet bez sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA