A w BIOS wszystko na sztywno masz ustawione? Chodzi mi głównie o pamięci i CPU.
Pamiętaj, że przy każdej zmianie konfiguracji powinieneś wykonać clr_cmos.
Zwłaszcza na tak "problematycznym" chipsecie jakim jest VIA i jest serie KTxxx.
Dotyczy to głównie zmiany grafiki z Radka na GFa.
Spróbuj to wykonać, porządnie ustawić BIOS od początku.
Nie zapomnij po procedurze clr_cmos załadować ustawień fail-safe oraz ich zapisaniu.
swiercm zrobiłem tak jak napisałeś i na dzień dobry BSOD. Ale poustawiałem wszystko w biosie " po swojemu" i jak na razie jest wszystko ok. Przy okazji podmieniłem procesor na SDA2800AI03BX Sempron 2800. Zobaczymy jak będzie się zachowywał teraz.
Restarty i BSODy ustały, ale po wgraniu ostatniego biosu. Wymieniłem procesor na Athlona 64 3400+ i profilaktycznie wymieniłem kondensatory płycie głównej na Sanyo. Póki co, można kopiować pliki (małe i duże). Płyta jeszcze nie przetestowana. W niedzielę wstawię zrzuty z testów.
BSOD powrócił z oznaczeniem 0x00000124 ale tylko podczas oglądania tv na karcie AV Volar FM A828 USB Hybrid. Czasem pojawi się po 3h czasem po 7h. Kopiowanie cały czas możliwe bez żadnych problemów.
Problem rozwiązany. Wina sterowników Nvidii 307.83 pod Windows 7. Temat zamykam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem opartym na płycie GIGABYTE GA-K8VT800 V2, który doświadcza BSOD (Blue Screen of Death) podczas obciążenia, mimo że podzespoły były testowane i wymieniane. System operacyjny to Windows XP SP3, a w skład konfiguracji wchodzą procesor Athlon 64 2800+, karta graficzna Gigabyte GF 6600 HSI oraz zasilacz ModeCom VOLCANO MC. Po wymianie procesora na Sempron 3100+ problemy z restartami i BSOD zostały wyeliminowane. Użytkownik zauważył, że BSOD powracał przy użyciu karty AV Volar FM A828 USB Hybrid, co wskazywało na problemy ze sterownikami Nvidii. Ostatecznie, po aktualizacji BIOS i wymianie kondensatorów, komputer działa stabilnie. Wygenerowane przez model językowy.