logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spartamet - Poszukuję schematu modułu SACHS CDI - TURBO

[Ignas] 22 Wrz 2013 23:13 4800 7
REKLAMA
  • #1 12767202
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Poszukuję schematu ideowego wraz z wartościami poszczególnych elementów oryginalnego modułu TURBO używanego w silnikach SACHS stosowanych w rowerach Spartamet, Saxonette, Mars i Herkules
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13503902
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Niestety poszukiwania spełzły na niczym.
    Nawet producent nie chciał udostępnić schematu mimo wielu próśb.
  • REKLAMA
  • #5 13504242
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Pokaż zdjęcie tego modułu.
    Sprawdzałeś na stronie, którą podałem?
  • #6 13504364
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Sprawdzałem, są tam moduły "do samodzielnego montażu" zupełnie inne od oryginału.
    W załączniku zdjęcie płytki drukowanej oryginału z niektórymi elementami (niestety nie wszystkimi).
    Załączniki:
    • Spartamet - Poszukuję schematu modułu SACHS CDI - TURBO druk.jpg (223.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Spartamet - Poszukuję schematu modułu SACHS CDI - TURBO elemnty.jpg (167.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 13504388
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Jak "z niektórymi"? Ja tam widzę pełną płytkę, tyle że kilka elementów jest uszkodzonych (Chyba są połamane diody). Przecież z płytki możesz sobie rozrysować schemat i porównać z dostępnymi.
    Na polecanej przeze mnie stronie jest masa schematów firmowych modułów...
  • #8 13504887
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Osobiście "wydłubywałem" płytkę więc wiem, że brakuje bo pozostawały resztki w "zalewie".
    Dodatkowo elementy (tranzystory i chyba triak) mają pousuwane oznaczenia.
    Schematów jest owszem sporo, ale nie znalazłem tam schematu modułu TURBO (nie czarny).
    Jeżeli ty znajdziesz... to szacunek, mnie się nie udało.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje schematu ideowego modułu TURBO stosowanego w silnikach SACHS w rowerach Spartamet, Saxonette, Mars i Herkules. Pomimo prób kontaktu z producentem oraz przeszukiwania dostępnych zasobów, nie udało się znaleźć poszukiwanego schematu. Użytkownicy sugerują sprawdzenie strony motelek.net, jednak dostępne tam schematy różnią się od oryginału. Użytkownik załączył zdjęcie płytki drukowanej, na której brakuje niektórych elementów, a oznaczenia komponentów są usunięte, co utrudnia odtworzenie schematu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA