Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autoalarm Jaki to SILICON?

potlek 15 Mar 2005 19:10 12015 10
    potlek
    Level 11  
    Mam autoalarm SILICON /kupiony razem z autem/ i mam problem bo rak instrukcji i schematu.Pilot jest 3-przyciskowy( 2czerwone i 1czarny -nieaktywny).W środku na pilocie śą dane TX-07G2 i ukł.scalony SLC-03 ;na centralce napis RXA 369022. Chciałbym wiedzieć jakie on ma funkcje.Kostek z centralki ma 4. CZy jest ktoś kyo potrafi go rozszyfrować.

Ma sterowanie centralnym zamkiem bo jedna kostka ma 4 kable (pomarańczowy;biały,żółty, zielony)

Dodano po 2 [godziny] 38 [minuty]:

potlek wrote:
    Mam autoalarm SILICON /kupiony razem z autem/ i mam problem bo rak instrukcji i schematu.Pilot jest 3-przyciskowy( 2czerwone i 1czarny -nieaktywny).W środku na pilocie śą dane TX-07G2 i ukł.scalony SLC-03 ;na centralce napis RXA 369022. Chciałbym wiedzieć jakie on ma funkcje.Kostek z centralki ma 4. CZy jest ktoś kyo potrafi go rozszyfrować.

Ma sterowanie centralnym zamkiem bo jedna kostka ma 4 kable (pomarańczowy;biały,żółty, zielony)

Może ma ktoś podobny alarm?
    jg11
    Level 21  
    jest to siliconRXA classic.funkcje:1.zasięg pilota do 100m.2.anti-scaning.3.centralne zamykanie.4.wejście do czujników[opcje] iprogramowalny moduł obejścia [bajpas].6.programowalne wyjście syreny.7.funkcja "panik" [odszukiwanie pojazdu].8.automatyczna powtórna blokada drzwi i powtórne uzbrajanie.9.ostrzeganie o nie zamkniętych drzawich.10.wskazywanie diodą led o wtargnięciach.11.ręczny wył. awaryjny systemu.12.przypomnienie o wł. światłach.13.odcinanie zapłonu.14.wyjście do zastosowania zdalnego otwierania bagażnika. pozdrawiam.
    potlek
    Level 11  
    jg11 wrote:
    jest to siliconRXA classic.funkcje:1.zasięg pilota do 100m.2.anti-scaning.3.centralne zamykanie.4.wejście do czujników[opcje] iprogramowalny moduł obejścia [bajpas].6.programowalne wyjście syreny.7.funkcja "panik" [odszukiwanie pojazdu].8.automatyczna powtórna blokada drzwi i powtórne uzbrajanie.9.ostrzeganie o nie zamkniętych drzawich.10.wskazywanie diodą led o wtargnięciach.11.ręczny wył. awaryjny systemu.12.przypomnienie o wł. światłach.13.odcinanie zapłonu.14.wyjście do zastosowania zdalnego otwierania bagażnika. pozdrawiam.

A może jakaś instrukcja bo ja teraz to tylko umiem włanczać i wyłanczać alarm.A jak bym chciał ciche włanczanie,te przypomnieniewłączonych świateł i te inne funkcję,tą blkoadę powtórną

Jak by można o instrukcję bo to dla mnie bardzo ważne?
    Ach czy on jest ze zmiennym kodem czy stałym. I czy jest możliwość zam/otwier c.z. bez włączania alarmu.

Dzięki
    jg11
    Level 21  
    instrukcję mam ale mam problem ze skanowaniem to musi trochę potrwać.ciche właczanie:kluczyk w stacyjce w pozycję "on"iprzytrzymaj ręczny wyłącznik awaryjny.chwilowe naciśnięcie przycisku "unlok" w pilocie włączy alternatywnie potwierdzenie akustyczne syreny na "off" lub "on". zwolnij ręczny wył. awaryjny i sprawdż wynik programowania.przypomnienie "światła wł.".gdy wydasz polecenie "lock" przy włączonych światłach,syrena da 2sek. zamiast "szczeknąć",ale musi być podłączony przewód [niebiesko czarny] z centralki do świateł a krańcowe wył. w drzwiach muszą podawać masę przy otwieraniu.powtórna blokada-jeżeli samochód zostanie otwrzony pilotem a nie zostaną otchylone drzwi w ciągu 30sek. to alarm się włączy i zamknie drzwi.drugiwariant.-jeżeli alarm został wzbudzony[wtargnięcie intruza] i syrena wyłała przez 16sek. drzwi ponownie się zablokują i po czasie zwłoki alarm ponownie się uzbroi.ARS to znaczy kod zmienny nie do pokonania -zabespieczony przed nagrywaniem,skanowaniem .cześć.
    hippis
    Level 14  
    Bzdura- to jest alarm Silicona Prelude-stary ze stałym kodem(SLC-03) ma wyjscie na syrene,dzrwi ,czujniki dodatkowe,kierunki i ma wbudowany modół centralnego zamka-tzn.steruje bezposrednio siłownikami-ma tez blokade zapłonu i wyłacznik serwisowy! Pytaj co Cie interesuje to odpowiem?! pozdrawiam
    Lidzia
    Level 28  
    Symbol układu SLC_03 opis płytki SLC_TX_M2_01 i dwa przyciski antenka + przycisk chyba serwisowy w samochodzie może ktoś mi też podpowie jaki to silikon oczywiście alarm i naprowadzi mnie na jakieś ustawienia bo niewiem jakie ma możliwości po kupnie auta z tym alarmem naciskam tylko zał,wył niemam instrukcji a myśle że funkcji ma wiele z góry dzięki
    pawlopawlo2
    Level 11  
    Witam
    Mam taki sam alarm a właściwie centralkę, czy można do niej zaprogramować jkoś pilota, niektóre alarmy tak mają?/
    Anonymous
    Anonymous  
    wiesiekj
    Level 28  
    Przy włączonej stacyjce trzymasz wciśnięty "reset" i naciskasz otwieranie w pilocie na 3 sek. (Nie pytaj gdzie jest reset, musisz go sam znaleźć)
    zibi90
    Level 2  
    szukam schematu do alarmu Silicon RXA PRELUDE