logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3000zł, 26-32'', true 100Hz - do sportu, filmów, tworzenia grafiki i stron www

ATRIO 06 Paź 2013 00:43 1851 5
REKLAMA
  • #1 12813207
    ATRIO
    Poziom 2  
    Witajcie..

Poszukuję skomplikowanego telewizorka do malutkiego pokoju studenckiego..

Główne motto poszukiwań to balans pomiędzy Oglądaniem TV (sport, dokumenty, akcja) i użytkowaniem TV jako Monitora do tworzenia elementów graficznych do stron, buttonów, animacji i banerów i zarządzania treścią internetową.
    TV nie będzie służył do grania w żadne gry, bo nie mam na to czasu i zdrowia.
    Nie będzie służył do słuchania muzyki, ale chcę podpiąć go pod wieżyczkę Onkyo CS-555, czyli głośniki nieważne, ale ważny układ muzyczny w telewizorku, produkujący nienajgorszy dźwięk...

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 6m²
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 1,5-2,5m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? być może zawiśnie nisko
    6. Jak słońce świeci w pokoju? bez znaczenia
    7. Jaki masz obecnie telewizor? bez znaczenia
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Autentyczne 100Hz, nie żadne 'podbijane'
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy Polsat albo kablówka UPC
    10. Jakie urządzenia? - PC, netbook, mikrowieża Onkyo CS-555
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 0-3h
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez znaczenia
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport (piłka nożna), dokumenty, geologiczne/przyrodnicze, filmy
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? NetTV-NIE, tylko przez komputery
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? NIE
    16. Preferencje co do marki? Żywotna
    17. Preferencje co do wielkości? 26-32''
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? tvn
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 50/50
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000 zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie potrzebuję, bez znaczenia

Najważniejsze punkty poszukiwań to: authentic 100Hz oraz uniwersalność SPORT TV - MONITOR TV. Plazma chyba nie nadaje się do tworzenia skomplikowanej grafiki, ale może jest jakaś specjalistyczna plazma ?

Serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12830917
    ATRIO
    Poziom 2  
    @locoloco
    A z 40 CALI - co byś polecił pod w/w preferencje ?

- Czy 40-calowy SHARP QUATTRON z quadro-pixel'em, nada się do tworzenia grafiki na kompie i wyświetlania statycznego obrazu ?
    http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-shar...-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku-616.html
    (wersja 40LE831S)

Mam też taką opcję, że kupię 40'' i jeżeli mi nie będzie pasować, to sprzedam Matce i kupię sobie tego Loewe 32 ART. Problem w tym, że ten Loewe Art to świeżyzna , a cena najniższa jaką widzę to 3400. Wątpię by cena spadła, bo Firma to niszówka, w dodatku po problemach biznesowych... czy się mylę ?

Ogólnie ciężki wybór.. Wszystkie TV jakie mi się podobają funkcjonalnie - są od 40 cali..
    Na 2 różnych wystawach moją uwagę zwrócił ostatnio Sony KDL-42W805A. Ładny obraz, bardzo naturalne kolory twarzy i naturalne światło..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 12831793
    ATRIO
    Poziom 2  
    Właśnie jest dostępny ..jeszcze :)

Z tym, że w MM są dostępne 2 wersje
    830E
    http://www.mediamarkt.pl/telewizor-sharp-lc-40le830e,id-126341
    831S
    http://www.mediamarkt.pl/telewizor-sharp-lc-40le831s,id-677207

- Mógłbyś mi powiedzieć, czym ta wyższa 831s różni się od niższej - poza brakiem tunera sat i nowszym DVB-T2 ? Bo innych nie dostrzegam w opisie. Na te tunery nie zwracam uwagi, bo uważam, że zewnętrzne urządzenia są lepsze...
  • #6 12831810
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA