logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA E51 - jak odblokować połączenia przychodzące?

mirek43 14 Paź 2013 22:30 4506 10
REKLAMA
  • #1 12844458
    mirek43
    Poziom 10  
    Posiadam telefon kom. NOKIA E51
    Wszystko działa,natomiast nie odbiera rozmów przychodzących. Telefon włączony--informuje o wyłączonym telefonie.
    Proszę o radę jak odblokować połączenia przychodzące ?

Dziękuję i pozdrawiam Mirek
  • REKLAMA
  • #2 12845121
    gruktel

Poziom 32  
    Ocena: 309
    Spradź w ustawieniach połączeń czy nie masz włączoinej blokady połączeń przyhodzących jeśli nie możesz tego znajść wpisz *#7370# hard reset tracisz wszystkie dane ale rozwiąże twój problem.
    Konto firmowe:
    GRUK Krystian Grudzień
    Chwałki 46, Sandomierz, 27-600
  • REKLAMA
  • #3 12845141
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Czy przypadkiem nie włączyłes telefonu w trybie OFF LINE. Czy możesz zadzwonić z niego ??
  • REKLAMA
  • #4 12846635
    mirek43
    Poziom 10  
    Dziękuję za odpowiedzi:
    grutkiel-nie mam blokady sprawdziłem.
    arem-mogę dzwonić,połączenia wychodzące są ,dziękuję za podpowiedzi ale to nie to.
    Ogólnie do wszystkich:
    Dzwoniłem do BOK ORANGE - twierdzą,że problem mam z telefonem dlatego,że w innych starszych telefonach opcja działa.Dziwne byłem w serwisie GSM , telefon sprawdzony i sprawny.Udałem się do salonu ORANGE i tu ciekawostka telefon działał poprawnie były połączenia przychodzące.Wymieniono mi kartę SIM nr.ten sam i w salonie wszystko grało.Przyjechałem do domu dalej to samo.
    Ściemniają w ORANGE - operator coś pewnie robi z antenami w sieci i nie przyznają się dlatego,że takich klientów jak ja było wielu w salonie z tym samym problemem.
    Pozdrawiam i dziękuję Mirek
  • #5 12848040
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Zapewne masz problem u siebie z zasięgiem gubi lub wyszukuje sieć w Orange jest naprawdę kiepsko z zasięgiem sprawdź na innej karcie np plus jak masz taką możliwość jednak jak orange to pewnie lok na sieć.Jednak raz miałem taki przypadek z inną nokią i wgranie softu pomogła.
  • #6 12848711
    mirek43
    Poziom 10  
    Dzięki
    Do czarny 244 ale ja nie mam pojęcia jak wgrać taki soft przyznam,że nie znam się na tym to proszę o pomoc.
    Prawdopodobnie to kłopot przejściowy w moim rejonie coś się dzieje z antenami.

Pozdrawiam,Mirek
  • #7 12848732
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 12850348
    mirek43
    Poziom 10  
    Dziękuję bardzo za wyjaśnienie co to jest -soft - pewnie sam nie zdecyduję się na tę operację ale pomoże mi syn,który zna się na komputerach ale niekoniecznie na telefonach komórkowych.
    Dziękuję za tą informację i serdecznie pozdrawiam
  • #9 12850623
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Jak poszło by coś nie tak przy aktualizacji to można jeszcze go postawić Phoenixem przez tryb "martwy" dobrze wgrywa i stawia nokie jest sporo na necie opisów jak wgrywać oprogramowanie przez phoenix nawet na elektrodzie jest opisany dokładnie.
  • #10 12850967
    mirek43
    Poziom 10  
    Ok dziękuję za wszystkie informacje. Na razie jeszcze nie kończę może dowiem się jeszcze czegoś nowego.
    Dziękuję bardzo, pozdrawiam.
  • #11 12852821
    mirek43
    Poziom 10  
    Wszystko już się wyjaśniło,wymieniają coś w antenach- brak połączeń przychodzących jest tylko moim rejonie zamieszkania.
    Poradzili mi fachowcy aby w ustawieniach sieci wybrać opcję GSM już jest ok.
    Nawiasem mówiąc operator ORANGE nie popisał się.
    Dziękuję wszystkim za rady i pozdrawiam.
    Koniec

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiadający telefon NOKIA E51 zgłosił problem z brakiem połączeń przychodzących, mimo że telefon był włączony. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ustawień blokady połączeń oraz trybu offline. Po konsultacji z BOK ORANGE i serwisem GSM, okazało się, że problem może być związany z siecią operatora, a nie z telefonem. Użytkownik wymienił kartę SIM, co poprawiło sytuację w salonie, ale problem powrócił w domu. Ostatecznie, po wskazówkach fachowców, zmiana ustawień sieci na GSM rozwiązała problem. Użytkownik podkreślił, że operator ORANGE nie przyznał się do problemów z antenami w jego rejonie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA