logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CAME SPACE - Czy doprogramowanie pilota do dwóch bram jest bezpieczne?

pmi 19 Paź 2013 22:01 4131 5
REKLAMA
  • #1 12860853
    pmi
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Dzień dobry,

w miejscu w którym mieszkam korzystam z pilota Came Space z 4 przyciskami.

U moich rodziców jest systme do wiazdu na teren osiedla który obsługiwany jest takimi samymi pilotami.

I traz pytanie:

czy mogę spróbować doprogramować mojego pilota do bramy u rodziców (chodzi mi o tą metodę z trzymaniem przyciski przez 15 sekund). Głównie chodzi mi o to czy nie popsuję powiązania pilota z moją bramą, bez względu na to czy się uda czy nie doprogramować go do nowej

Z góry dziękuje za info
  • REKLAMA
  • #2 12861199
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    Żeby wykasować pilota z pamięci radia przy którym działa musisz zaingerować w radio, więc sama zabawa z pilotami nie spowoduje "wypadnięcia" pilota z pamięci. Co do radii na wspólnotach to często są zabezpieczone pinem, więc operacja może nie przynieść efektu. Spróbować nie zaszkodzi. Powodzenia.
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • REKLAMA
  • #3 12861225
    pmi
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    dziękuje,

u rodziców nie można dokupić drugiego pilota. w ten sposób się zabezpieczają np. przed kilkoma samochodami przy wykupionym jednym miejscu. ruch bez sensu ale na głupotę się nic nie poradzi.

jeszcze jedno pytanie. czy jednego pilota (bez resetu całego sterownika) można usunąć nie mając pilota? w takiej sytuacji zaraz zgłosimy że zginął i następnego kupujemy.

tak czy tak spróbuje zaprogramować mojego pilota i zobaczymy czy się uda

Piotr
  • REKLAMA
  • #4 12861595
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    Jeśli jest to radio z pinem można usunąć jednego pilota, z tym, że trzeba prowadzić ewidencję i wiedzieć który numer porządkowy miał dany pilot. Wątpię, żeby ktoś się w to bawił.
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • REKLAMA
  • #5 12890738
    karoolloo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Tylko pamiętaj by to robić dosyć blisko automatu bo z 10 metrów nie da rady :)
  • #6 12891658
    mariop321
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Z tego co piszesz to wspólnota ściśle pilnuje pilotów więc na pewno prowadzi ewidencję typu pilot nr5 wydany dla lokalu nr7. Jeśli radio odbiornik jest z wyświetlaczem to będą mogli usunąć pojedyńczy pilot po nr pilota , jeśli nie to raczej wątpliwe. Co do zdalnego kopiowania to nie ma znaczenia czy radioodbiornik jest z hasłem czy nie , ważne jest czy ta funkcja jest włączona . Może być też tak że np tylko 2 piloty są ustawione jako master i tylko od nich można kopiować nastawy , a od innych nie . Najprostszy sposób to dogadać się z serwisem od tej bramy co do zaprogramowania Twojego pilota. A i jeszcze takie pytanie czy piloty u rodziców obsługują bramę( jaki siłownik) czy szlabany (jaki producent ). Ważne ze względu na to że np przy szlabanach came G4000 stosowane są często radia wpinane bezpośrednio na płytę sterującą a piloty dodatkowo są integrowane z płytą , w takim wypadku nie ma możliwości wykasowania jednego pilota ani zdalnego dopisania nowego.
REKLAMA