logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor sam przechodzi w stan czuwania. Komputer wtedy działa.

..:::Snake:::.. 18 Mar 2005 13:44 2307 10
  • #1 1325803
    ..:::Snake:::..
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Od dłuższgo czasu podczas gdy komputer pracuje monitor sam przechodzi
    w stan czuwania i wted jedynym lekastwem jest restart. Instalowałem na nowo sterowniki sprawdzałem od wirusów wirusów nie ma a problem pozostał. Moja karta to matrox G550 32 DDR może wiecie coś na ten temat
    bo mi już zabrakło pomysłów na wyjście z tej sytuacji jeśli tak prosiłbym o pomoc .
  • #2 1325960
    Damian_lisu
    Poziom 17  
    Odpal kompa w trybie ms-dos lub instalkę xp i niech tak komp postoi przez ten czas w którym wpada ci w stan uśpienia.
    Będziesz miał obraz sytuacji, monitor czy coś innego.

Pozdrawiam
    Damian
  • #3 1326039
    Poziom 14  
    właśnie nie wiem bo pojawia się to bardzo nieregularnie czasami 2 czasami z 5 razy w jednym dniu ciężko wyczuć kiedy akurat to się stanie
  • #4 1327028
    Electronic0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Spróbuj włożyć do kompa jakąś inną kartę graficzną, będziesz przynajmniej wiedział czy to wina monitora czy karty graficznej.
    Możesz też sprawadzić czy kabel łączący kompa z monitorem nie jest uszkodzony. Warto by też przeczyścić styki karty graficznej.
  • #5 1328300
    Poziom 14  
    O być może masz racje kabel sprawdzałem wczoraj i
    jest idealny sprawdze dziś jeszcze styki i zobacze jak to będzie.
  • #6 1328345
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    A jaki masz monitor?
  • #7 1328371
    Poziom 14  
    Monitor to Smile/KFC CA6525DL/CB6525DL
  • #8 1328834
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    prawy przycisk na pulpicie daj wlasciwosci zakladka wygaszacz ekranu na dole masz zasilanie monitora w schematach zasilanie ustaw komputer stacjonarny i 4 pozycje nizej na nigdy moze to da rade
  • #9 1328896
    Poziom 14  
    Mam takie ustawienia cały czas właśnie od nich zaczełem sprawdzanie
  • #10 1330508
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    a masz na klawiaturze przycisk SLEEP ? sprobuj go wcisnac jak sie zaiwesi i sprawdz jak masz ustawiona hibernacje
  • #11 1331890
    Poziom 14  
    Mam taki przycisk ale po przyciśniściu nic się nie dzieje

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem polega na tym, że monitor samoczynnie przechodzi w stan czuwania podczas pracy komputera, co wymaga restartu systemu, mimo że komputer działa poprawnie. Użytkownik posiada kartę graficzną Matrox G550 32 DDR oraz monitor Smile/KFC CA6525DL/CB6525DL. Próbowano reinstalacji sterowników i skanowania pod kątem wirusów bez efektu. Sugerowano uruchomienie komputera w trybie MS-DOS lub instalacji Windows XP, aby sprawdzić, czy problem dotyczy monitora czy karty graficznej. Rekomendowano także wymianę karty graficznej, sprawdzenie i oczyszczenie styków oraz kontrolę kabla sygnałowego, który okazał się być w dobrym stanie. Ustawienia wygaszacza ekranu i zasilania monitora zostały zweryfikowane i są ustawione na "nigdy". Próbowano również użyć przycisku SLEEP na klawiaturze, który nie wywołał żadnej reakcji. Problem występuje nieregularnie, co utrudnia diagnozę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA