logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Gigaset 2000s. Szukam polskiej instrukcji obsługi i konfiguracji.

SAJENS 18 Mar 2005 19:20 3311 6
  • #1 1326723
    SAJENS
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Szukam polskiej instrukcji obslugi i konfiguracji sluchawki Gigaset 2000S mam ja na bazie Gigaset 2010.
    Szukam takze instrukcji w jaki sposob przeprogramowac sluchawke do innej bazy.
    Prosze o pomoc dosyc pilne jak mozna poniewaz zostalem tylko przy tym aparacie i nie mam innego w domku i nie moge dzownic.
    HELP ME :)
    SAJENS
  • #2 1326981
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 1327044
    SAJENS
    Poziom 11  
    Dzieki za odpowiedz wlasnie znalazlem zaraz po zamieszczeniu tego posta ale mam jeszcze jedno pytanie:

Jak probuje zalogowac sluchawke do drugiej bazy tzn mam aktualnie w domu 2 bazy i jedna sluchawke i chcialem zalogowac ta jedna sluchawke na 2 bazach zeby np miec lepszy zasieg kiedy zejde na dol gdzie jest jedna baz i w momecie kiedy pojde na gore gdzie jest druga baza.
    Wykonuje wszystko zgodnie z instrucja tzn na bazie na ktorej nie jest zalogowana sluchawka wciskam przycisk przywolywania i przytrzymuje go przez jakies 10 sec zaczyna pikac pic pic pic jak przywolywanie i teraz mam wylaczona sluchawke i wciskam np 1 i przycisk wlaczenia sluchawki i cos sobie tam mieli i puzniej nic nie wiem jak dalej ja zameldowac bo mi sie nie zalancza do tej bazy? Moze ktos mi to opisze jeszcze na chlopski rozum ?
    SAJENS
  • #4 1327395
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Robisz prawie dobrze, ale jak:
    - naciskasz i trzymasz 1 i włączasz słuchawkę,
    - to na wyświetlaczu pojawia się 1 i cztery kreski _ _ _ _,
    - teraz wprowadzasz PIN bazy, zazwyczaj 0000 (cztery zera),
    - i po wprowadzeniu ostatniej cyfry naciskasz krzyżyk #,
    - po chwili baza powinna przestać pikać a słuchawka się zameldowała,
    - jeżeli nie powiodło się to spróbuj jeszcze raz, jeżeli za każdym razem nie wychodzi to prawdopodobnie w bazie masz PIN inny niż 0000, wtedy trzeba zrobiś reset bazy, ale o tym później,
    - w ten sposób zameldowałeś słuchawkę do pierwszej bazy,

a teraz z drugą bazą zrób tak jak zawsze (żeby pikała) i:
    - naciskasz i trzymasz 2 i włączasz słuchawkę,
    - to na wyświetlaczu pojawia się 2 i cztery kreski _ _ _ _,
    - teraz wprowadzasz PIN drugiej bazy, zazwyczaj 0000 (cztery zera),
    - i po wprowadzeniu ostatniej cyfry naciskasz krzyżyk #,
    - po chwili baza powinna przestać pikać a słuchawka się zameldowała,
    - jeżeli nie powiodło się to spróbuj jeszcze raz, reszta jak wyżej.

Wcześniej meldowałeś słuchawkę do jednej bazy, a meldując ją do drugiej bazy jednocześnie wymeldowałeś z pierwszej. To co napisałem powinno zameldować Ci słuchawkę do obydwu baz.

A teraz sposób na reset bazy. Dzięki temu ustawisz PIN na 0000 w bazie jeżeli jest inny. Wyłączasz bazę z zasilania sieciowego. Naciskasz i trzymasz przycisk na bazie. Podłączasz zasilanie do bazy dalej trzymając przycisk. Po około 20-30 sekundach baza powinna piknąć i/lub mignąć dioda. Reset bazy zrobiony, PIN to 0000.
  • #5 1328041
    SAJENS
    Poziom 11  
    Dzieki wielkie wlasnie tego mi brakowalo w ktorym momecie wpisac ten kod. Sluchawka sie zameldowala i jest ok. Jeszcze raz wielkie dzieki jak bede mial pytania to w tym temacie bede jeszcze pisal. SAJENS
  • #6 1330607
    lecho_j
    Poziom 12  
    jak byś chciał instrukcję - odezwij się
  • #7 1361287
    Kristof1
    Poziom 12  
    Czy do bazy Siemens Gigaset SL740 sposób na reset jest taki jak wyrzej, czy inny. Proszę o pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano polskiej instrukcji obsługi i konfiguracji słuchawki Siemens Gigaset 2000S, która jest używana na bazie Gigaset 2010. Kluczowym problemem było przeprogramowanie słuchawki do pracy z inną bazą, zwłaszcza w celu korzystania z dwóch baz w domu dla lepszego zasięgu. Procedura logowania słuchawki do bazy obejmuje wciśnięcie i przytrzymanie przycisku przywoływania na bazie, a następnie włączenie słuchawki z jednoczesnym przytrzymaniem klawisza odpowiadającego numerowi bazy (np. 1 lub 2). Na wyświetlaczu pojawia się numer bazy i cztery kreski, po czym należy wprowadzić PIN bazy (domyślnie 0000) i zatwierdzić klawiszem #. Po poprawnym wpisaniu PIN baza przestaje sygnalizować przywołanie, a słuchawka zostaje zameldowana. W przypadku niepowodzenia możliwy jest reset bazy. Dodatkowo podano przykładowe kody programowania dla modeli Gigaset 2000 i Megaset 940. W dyskusji pojawiło się także pytanie o reset bazy Siemens Gigaset SL740, jednak bez szczegółowej odpowiedzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA