logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak zasięgu HEYAH. Telefon Ngage. SIM rejestracja niemożliwa.

Myblock 19 Mar 2005 12:55 7219 12
REKLAMA
  • #1 1328650
    Myblock
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam !

moj problem jest następnujący... otóż mam telefon Ngage i karte w nim HEYAH .. uzywalem jej pół roku aż tu nagle niemam zasięgu sprawdzałem w innych telefonach i też nic :S ... więc kupiłem dwa tygodnie temu nowy staret i wczoraj miało takie same miejsce. Teraz jak właczam koma to pisze SIM rejestracja niemozliwa .... :/ da się coś z tym zrobić ? może jakaś przyczyna ?fpozdrawaim
  • REKLAMA
  • #2 1329082
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Miałem równierz kilka takich przypadków wina to nieważna już karta SIM
  • #3 1329411
    philips17
    Poziom 15  
    Ale jak to możliwe żeby karta straciła ważność.Przecież Myblock napisał wyraźnie ze 2 tyg temu kupił nowy starter i ma ten sam problem.Wg. mnie to w heyah sie wali system.Najlepiej weź od kogoś pożycz tela w heyah i zadzwoń do biura obsługi.W końcu muszą coś z tym zrobić bo to ewidentnie ich wina.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1329435
    pitersl
    Poziom 14  
    Zgadzam sie z philips17 to jest wina ze strony heyah mialem ja też mialem podobne problemy i nawet ku mojemu zdziwieniu załawtili je od ręki. Aż sam sie zdzwiwiłem :D
  • #5 1329562
    Techar
    Poziom 17  
    Że heya się wali to wiadomo od dawna. Wypuszczaą lipne karty startowe. Mi np. już 2 szt. pochodziły przez 3 m-c i po ponownym włożeniu już telefon ich nie widział.
  • #6 1329621
    philips17
    Poziom 15  
    Trza z heyah zrobić porządek :D .Wiedze że wprowadzili smsy po 3 gr ale za to na starterach zarabiają oszukując ludzi.Ja tam osobiście nie mam tela w heyah bo jak juz każdy wie heyah wciąż sie chrzani.Ja wole mieć droższe smski ale stabilną siec.Jak sytuacja dalej sie bedzie tak miała to może zawiązemy związek zawodowy i ustanowimy jakiś strajk :P .A tak seri to najlepsze wyjście tak jak juz pisałem do nich dryndnąć i będzie po kłopocie.

Pozdrawiam
  • #7 1330803
    pitersl
    Poziom 14  
    Heyah w zestawach startowch daje karty sim ze starych niesprzedanych zestawów Tak tak i to dlatego one takie bardziewne są, nie mowiąć ze jeszcze mają tylko 100 miejsc na karcie SIM :(
  • REKLAMA
  • #8 1330904
    pablo2424
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam
    Ja dwa tygodnie temu kupiłem startera heyah i siadł mi zasieg po 2 dniach ale nie wnikałem w to i kupiłem dugi starter i tez siadł zasieg.Dzwoniłem do biura obsługi i powiedzieli ze siadł przekaznik i nie ma zasiegu tylko ze ja dzwoniłem też z Heyah od kolegi w tym samym czasie on miał zasięg.Czy to oznacza ze oni cos oszukują?
    Pozdrawiam
  • #9 1330907
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    pitersl, która HEYAH ma 100 numerów ? Jeszcze nie widziałem takiej karty ! Heyah z prefiksem 888 ma 80 numerów, 10 wiadomości sms, prefiks 880 ma 250 numerów i 25 sms (ale nie każda ). Pozdro.
  • REKLAMA
  • #10 1331118
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    moim zdanie to jest wina grubosci tych kart one sa ciensze od tych np ery czy idei czy plusa nie raz jest tak ze wogle sie nie styka karta miałem takich kart chyba z 10 i zawsze musialem jakols karteczke na nia nakladac i dopiero do telefonu pozdro
  • #11 1332558
    Myblock
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Poprostu lepiej kupic POPA :P Idea tez ma nawet niezłe cenny :D

Dodano po 3 [godziny] 27 [minuty]:

WItam ponownie !
    Napisalem wątek na forum stronie www.heyah.pl o tresci podobnej w/w tyle ze skierowalem sie do heyah ... przedchwila wszedlem sprawdzic czy jest odpowiedz a juz tego watka nie ma :/// Cos mi tu smierdzi ;]
  • #12 1343710
    pitersl
    Poziom 14  
    To moze coś mi sie pomyliło, byłem przekonany ze te karty sim mają po 100 numerów, ale sam heyah nie mam wiec mozliwe ze nie mam racji.
  • #13 1343732
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Ngage z kartą SIM operatora HEYAH, która po około pół roku użytkowania straciła zasięg i wyświetla komunikat "SIM rejestracja niemożliwa". Problem występuje również na nowo zakupionych starterach HEYAH. W dyskusji wskazywano na możliwą przyczynę w postaci nieważnych lub wadliwych kart SIM, które operator może wydawać z niesprzedanych, starych zestawów. Użytkownicy sugerują, że problem leży po stronie systemu HEYAH, który ma awarie i niską jakość kart SIM, a także ograniczoną pojemność pamięci kart (np. liczba numerów i SMS-ów). Niektórzy radzą kontakt z biurem obsługi HEYAH, które w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Wskazano także na fizyczną cienkość kart SIM HEYAH, co może powodować problemy z kontaktem w telefonie. Alternatywnie polecano operatorów POP i Idea jako bardziej stabilne, choć droższe rozwiązania. Dyskusja ujawnia niezadowolenie z jakości usług i sprzętu HEYAH oraz podejrzenia o ukrywanie problemów przez operatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA