logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki monitor Full HD do PS3 do 600 zł? Philips 246V5LHAB, wbudowane głośniki 2W

michalsonex 30 Paź 2013 19:10 1605 2
REKLAMA
  • #1 12897743
    michalsonex
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Póki co gram na 29-calowym, kineskopowym LG. I dałoby się przeżyć jakość obrazu gdyby nie jeden znaczący mankament, a mianowicie rozmyty, niewyraźny i nieczytelny tekst pisany małą czionką, który pojawia się rzecz jasna w grach i w wielu przypadkach jest kluczowy do grania w dane gry. Poza tym strasznie oczy bolą od patrzenia dłuższy czas w taki ekran ;/

Pewnie, że najlepiej byłoby kupić jakiś wypasiony tv, ale jestem zależny finansowo od rodziców, a póki poczciwe LG działa marne szanse, że zgodzą się na nowy sprzęt. Pozostaje mi więc poszukać czegoś na włsaną rękę. Zaczynam się zastanawiać nad jakimś monitorem. Mój budżet: 600 zł. Co myślicie o takim Philipsie: http://www.oleole.pl/monitory-led-i-lcd/philips-246v5lhab.bhtml?from=ceneo&p=567.00&cr=0#opis ? Full HD, HDMI, wbudowane głośniki. Apropos głośników, czy warto w ogóle brać monitor z wbudowanymi głośnikami, bo 2W to trochę mało (przynajmniej mi się tak wydaje) no i żeby jakość dźwięku była znośna. A gdybym chciał np. grać używając słuchawek lub głośniczków to gdzie bym je podłączał do PS3, czy do monitora?

No i najważniejsze pytanie, czy poczuje znaczącą różnice przesiadając się z mojego TV na taki monitor, czy nie ma raczej sobie co głowy zawracać? Czy polecacie coś innego w podobnej cenie? No i czy lepiej kupić monitor z wbudowanymi głośnikami, czy oddzielnie moinitor i tanie głośniki?
  • REKLAMA
  • #2 12899235
    arek_f
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Różnica będzie ogromna w jakości, więc na pewno warto kupić płaski ekran z wejściem HDMI.

Jednak PHILIPSa bym odradzał.

Polecam BenQ GL2460HM ewentualnie BenQ GL2450HM
  • #3 12900195
    michalsonex
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    arek_f napisał:
    Różnica będzie ogromna w jakości, więc na pewno warto kupić płaski ekran z wejściem HDMI.

Jednak PHILIPSa bym odradzał.

Polecam BenQ GL2460HM ewentualnie BenQ GL2450HM

Tego pierwszego za 600 zł nie kupię. Drugi ma różne opinie na forach, ale generalnie na plus. Także lepiej rozejrzeć się za tym BenO niż za Philipsem? Ten drugi ma prawie o połowę mniejszy pobór mocy, a to istotne dla mnie. I proszę mi powiedzieć jakie parametry mają duże znaczenie przy wyborze monitora do konsoli oprócz rozdzielczości, technologii podświetlania, wielkości matrycy i jakich optymalnych parametrów szukać?
REKLAMA