logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modemo-ruter innbox v50 Dialog - PIN, a raczej jego brak.

Zhaoi 31 Paź 2013 18:21 3054 13
  • #1 12900587
    Zhaoi
    Poziom 9  
    Witam.
    U mnie w domu jest komputer stacjonarny i laptop. Kilka dni temu laptop przeszedł reinstalację systemu i wystąpił problem podczas połączenia się z Internetem. Do tej pory połączony był przez WiFi. Aby się połączyć z własną siecią muszę wpisać klucz zabezpieczeń sieci. Dzwoniłam, dowiadywałam się, szukałam w Internecie i dowiedziałam się, że muszę mieć PIN routera. Mój router to Modemo-ruter innbox v50 Dialog. Na naklejce tego PINu tam nie ma, a instrukcja papierowa mi się gdzieś zawieruszyła. Na dodatek nie mogę otworzyć tej instrukcji ze strony Dialogu w formacie .pdf jakimś cudem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób mogę pozyskać ten kod PIN? Czy ktoś może sprawdzić ten kod w instrukcji? Dodam, że wchodziłam na internetową konfigurację routera, ale nie mogę się pokapować gdzie czego mam szukać. Proszę o pomoc! Na infolinii w Dialogu nie są w stanie mi pomóc.
  • #2 12900791
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Umiesz zalogować się na router dialogu? Pokaż zdjęcie spodniej części.
  • #4 12901660
    djud
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Przejrzałeś ten wątek?

Dodano po 7 [minuty]:

i jeszcze ten
  • #5 12902112
    Zhaoi
    Poziom 9  
    Przeczytałam to i wszystko inne na tym forum i innych w związku z moim problemem. Ja potrzebuję tylko tego kodu PIN, który powinien być na screenie, a go nie ma. Jak laptop był kupowany i robione WiFi pod niego to żadnych takich rzeczy nie potrzebowałam, wystarczyło ustawić WiFi w tej konfiguracji 192.168.1.1 i tyle... Instrukcja od Dialogu nawet mi się nie ładuje, a poczytałabym ją.
  • #6 12902210
    djud
    Poziom 13  
    W instrukcji nie ma nic na temat PINu...
    Czy nie możesz wejść przez kabel na menu tego routera i zmienić klucza zabezpieczeń? Jest to zablokowane?
  • #7 12902537
    Zhaoi
    Poziom 9  
    Jak mi powiesz jak to spróbuję. Jestem w tym zielona, zupełnie nie wiem co robić i jak, bo pierwszy raz to widzę i do tego w Dialogu nie mogli mi pomóc.. Więc dlatego tutaj piszę.
  • #8 12904026
    CHACA
    Poziom 43  
    Zresetuj go do ustawień fabrycznych i postaraj poprzez kabel zalogować.
  • #9 12904259
    Zhaoi
    Poziom 9  
    Nic to nie dało. Czy jestem zmuszona kupić nowy router, aby uzyskać ten cholerny PIN? Nie mogę przez tą ISKRATEL złamać PINu, aby wygenerować nowy?
  • #10 12904386
    djud
    Poziom 13  
    Co się dzieje gdy podłączysz go przez kabel, połączenie lokalne jest aktywne?
    Próbowałaś wejść na stronę konfiguracyjną gdy jest już podłączony przez kabel ?
    Kiedy pojawia się prośba o podanie PINu? Przy nawiązaniu połączenia WiFi ?
  • #11 12904498
    CHACA
    Poziom 43  
    Masz zaktualizowany system operacyjny na komputerze? Ten pin musi mieć konkretnie jakąś wartość liczbową/ ilość liczb- cyfer? Podaj jakiekolwiek szczegóły albo kupuj nowy router.
  • #12 12905893
    Zhaoi
    Poziom 9  
    Tak, wszystko jest aktualne. PIN musi być 4-8 cyfrowy i powinien być na modemie, a nie ma go jak widać na screenie. Prośba o PIN pojawiła się, gdy system Windows 7 został zainstalowany, ponieważ były problemy. Gdy chcę się podłączyć pod moją sieć z tego laptopa to nie wyskakuje prośba o hasło do sieci tylko o ten klucz zabezpieczenia sieci. Przez telefon normalnie się łączę z WiFi więc z WiFi nie ma problemu, ale z tym, że tego kodu PIN nigdzie nie ma. Jestem w Dialogu, więc jak będę musiała kupić nowy router to to pewnie dostane ten sam model, ale on będzie `nowy`. To jest jakaś porażka, nikt nie jest w stanie powiedzieć skąd wziąć ten cholerny PIN..
  • #13 12906672
    CHACA
    Poziom 43  
    Masz wprowadzony jakiś klucz zabezpieczający sieć?
  • #14 12907378
    djud
    Poziom 13  
    tak jak już było wspomniane w tym temacie, połącz się kablem sieciowym do tego urządzenia wejdż przez przeglądarkę na stronę routera 192.168.1.1(login: user, hasło: dialog) i zmień klucz zabezpieczeń(PIN) na taki, który będziesz znać. Jeśli login i hasło zostały zmienione trzeba będzie najpierw zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych. Załączam instrukcję.
    Załączniki:
    • Modem_INNBOX-V50_instrukcja.pdf (4.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem laptopa z siecią WiFi po reinstalacji systemu Windows 7, ponieważ wymaga podania kodu PIN routera Modemo-ruter innbox v50 Dialog, który nie jest dostępny na urządzeniu ani w instrukcji. Użytkownik próbował uzyskać pomoc przez infolinię Dialogu, ale bezskutecznie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują zalogowanie się do routera przez kabel, aby zmienić klucz zabezpieczeń, lub zresetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych. Użytkownik nie ma doświadczenia w konfiguracji routerów i poszukuje prostych instrukcji, aby uzyskać dostęp do wymaganych ustawień.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA