logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Materiały i linki do pracy dyplomowej: sieci LAN przewodowe, typy kabli, TCP/IP, IP

cyburciak 19 Mar 2005 19:08 6845 18
REKLAMA
  • #1 1329874
    cyburciak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam, szukałem w internecie wiedzy na temat sieci LAN opartej na kablu. Piszę pracę dyplomową (na technika elektronika) o sieciach przewodowych LAN i chciałbym od Was otrzymać linki ewentualnie pliczki które macie o tej tematyce. Interesuje mnie wszystko począwszy od typów kabla (standardy i cechy), przez cechy i parametry pracy, różnice pomiędzy poszczególnymi rozwiązaniami, rzeczy niezbędne do zbudowania takiej sieci, numerki IP, bram, co to jest TCP IP, jak usprawnić pracę sieci, jak podłączyć taką sieć do internetu i udostepnić łącze dla sieci... poprostu wszystko co choć by nawet w kilku zdaniach rozszerzyło by moją wiedzę o sieciach. mysle że także inni użytkownicy skorzystają z tego TOPIKu.

dziękuję: cyburciak(m@łpk@)interia.pl

znalazlem http://student.wsu.kielce.pl/abe/strony/sieci/index.htm, jeśli macie coś co uzupełni tamte treści ślijćie :D
  • REKLAMA
  • #2 1332067
    Innco
    Poziom 15  
    ten link mi nie działa.

daje w pliku archiwum rar szystie jakie mam tego typu sprawy w plikach *.doc

sa to takie bzdurki wsam raz na prace dyplomowa

Jak skonczysz prace to sie pochwal jaką ocene dostałes na dyplomie.
    Załączniki:
    • Sieć.exe (943.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1336096
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    poczytaj sobie to

to takie małe kompedium o sieciach lokalnych
    Załączniki:
    • sieci_lokalne.pdf (590.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1336540
    cyburciak
    Poziom 15  
    te kompendium w PDFie jest OK, polecam wszystkim żadnym wiedzy.

//rządnym pisze się przez RZ, ale sam nie wiem :)
    // O R T O G R A F I A he he
  • #6 1336569
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    poszukam jutro w moich archiwach. ale gdzies powinna byc. mówie o mojej pracy dyplowej wlasnie na temat sieci.
  • #7 1336635
    cyburciak
    Poziom 15  
    prosił bym o wysłanie na mail'a , albo udostępnienie go przez elektrodę :D

Dodano po 38 [minuty]:

tu macie pobrana i spakowaną strone, do której podawałem linka
    Załączniki:
    • sieci.zip (864.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 1515450
    ps15011982
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam chciałem powiedzieć ze wszystkie załączniki są bardzo przydatne - właśnie robie prace dypolmowa na ten temat i bede korzystał głownie z tego co jest w tym topiku
  • REKLAMA
  • #9 1516705
    Kaszmirek
    Poziom 19  
    Jeśli kogoś interesuje moge podesłać materiały z kursu CISCO w wersji angielskiej (niesety pierwszy semestr zajmuje ok 50 MB, ale moge też przesłać wybrane rozdziały).

Pozdrowienia
  • #10 1517110
    ps15011982
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Znalazłem jeszcze inny opracowanie na temat lanu ponad 50 stron - niestety orgniał jest w pdf więc kopiuj-wklej odpada. Przerobiłem to na plik Worda ale mogą się pojawić niekiedy błedy w pisowni więc należy wcześniej to przeczytać i ewewntualnie poprawić. Wiec zamieszczam orginał i przeróbke.
    Załączniki:
    • SIECI KOMPUTEROWE.doc (1.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sieci_komputerowe_-_super_opracowanie.pdf (937.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 1528857
    cyburciak
    Poziom 15  
    a jeszcze mam zapytanko: zalety i wady sieci bezprzewodowych w stosunku do sieci przewodowych?? (na obronie pewnie się pojawi...)
  • REKLAMA
  • #14 1531033
    cyburciak
    Poziom 15  
    dziękuję Ci marci_n!
    pomogłeś mi bardzo,

8mam obronę, poźniej może podeślę wam PDFa z dyplomówką...
  • #15 1542835
    cyburciak
    Poziom 15  
    Witam, po przemyśleniu sprawy pomyślałem że to lekkie przegięcie by było gdybymk ot tak poprostu zakmieścił za darmochę swoją pracę dyplomową. więc zamieszczę spis treści, a jak ktoś będzie chetny, niech podeśle mail'em kod uzupełniający na min. 10zł TAK-TAKa-jak uzupełnię podeślę na mail'a pracę.

sorka wszystkich antymaterialistów, ale ciężkie jest życie biednego człowieka, szczególnie jak musi dzwonić :C

//piszcie na PW, albo mail'a to podeśle numer telefonu
    Załączniki:
    • spis.pdf (63.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #16 1543785
    r06ert
    Poziom 25  
    Ocena: 452
    cyburciak napisał:
    Witam, po przemyśleniu sprawy pomyślałem że to lekkie przegięcie by było gdybymk ot tak po prostu zakmieścił za darmochę swoją pracę dyplomową. więc zamieszczę spis treści, a jak ktoś będzie chetny, niech podeśle mail'em kod uzupełniający na min. 10zł TAK-TAKa-jak uzupełnię podeślę na mail'a pracę.

sorka wszystkich antymaterialistów, ale ciężkie jest życie biednego człowieka, szczególnie jak musi dzwonić :C

//piszcie na PW, albo mail'a to podeśle numer telefonu

brak mi słów... prosisz wszystkich o pomoc, Twój cały wkład ogranicza się jedynie do sklejenia wszystkigo w całość z gotowych, przesłanych przez forumowiczów materiałów, a Ty chcesz jeszcze kasować od nich pieniądze za przejrzenie Twojej (i ich) pracy?? No ale masz do tego prawo, w końcu to "Twoja" praca dyplomowa...
  • #17 1544854
    cyburciak
    Poziom 15  
    myśle co chcesz, ja wiem ja jakimk stopniu korzystałem z materiałów z tego postu i linków od chłopaków. każdy kto przegląda to forum może sobie sam posklejać to do kupy i już.

ja nikomu nic nie każe jest taka opcja i już. patrzec można na tę sprawę z tysiąca aspektów a gdzieś po między nimi jest prawda obiektywna.

ja CHłopakom dziękuję za pomoc, ale sporo w mojej pracy jest moich zniosków i przemyśleń i tak ogólnie mojej pracy... także nie rozumiem dlaczego sie denerwujesz. nie warto.

jakiś kolo (ja) proponuje reszcie internetu że za doładowanie konta podeśle im swoją dyplomówkę, do stworzenia której używam materiałów z forum... i co z tego?? jesteś zainteresowany ok, a jeśli nie to zignoruj poprostu.

to jest oferta, ja nikomu nie każe doładować mi konta...

pozdro

//jak widze to nie dodałeś swoich 3groszy do rozwoju tego topik'u, wiec tym bardziej nie rozumiem twych pretensji smutny
  • #19 1547984
    cyburciak
    Poziom 15  
    proszę o to moje dzieło, zróbmy tak że jak komuś się podoba to podsyła kodzik a jak nie to nie. try and buy :)

mówisz i masz

pozdro
    Załączniki:
    • black_and_white.pdf (1.05 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy materiałów i linków pomocnych przy pisaniu pracy dyplomowej na temat przewodowych sieci LAN, obejmujących typy kabli, standardy, parametry pracy, protokół TCP/IP, adresację IP, konfigurację bram sieciowych oraz sposoby podłączenia sieci do internetu i udostępniania łącza. Uczestnicy udostępnili różnorodne materiały, w tym archiwa z dokumentami w formacie DOC, kompendia w PDF, opracowania w Wordzie oraz linki do stron z wiedzą techniczną. Wspomniano o kursie CISCO jako źródle zaawansowanej wiedzy sieciowej. Poruszono także temat zalet i wad sieci bezprzewodowych w porównaniu do przewodowych. Autor pracy oferował udostępnienie swojej pracy dyplomowej w zamian za symboliczne wsparcie finansowe, co wywołało dyskusję na temat etyki takiego rozwiązania. Ogólnie dyskusja dostarczała bogatego zestawu materiałów i wskazówek dotyczących budowy i optymalizacji sieci LAN przewodowych, adresacji IP oraz protokołu TCP/IP, przydatnych dla osób przygotowujących prace dyplomowe z zakresu elektroniki i sieci komputerowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA