logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] silniki do narzędzi. i szybkie.Ale jakie?

kepra000 02 Lis 2013 14:40 1722 4
REKLAMA
  • #1 12906538
    kepra000
    Poziom 2  
    witam szukam 3 silniczków szybkich i mocnych które się nie zatrzymają pod obciążeniem np. chce zrobić mini szlifierkę, wiertarkę i krajzegę ilu v silnik wystarczy?obecnie posiadam 8 silników 12 v próbowałem ale są słabe co myślicie o 18 v?

Pisownia! Regulamin forum 3.1.13
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 12907438
    Jezzman
    Poziom 21  
    Ocena: 103
    Co do mini szlifierki to ja sobie zrobiłem z dysku twardego ;) wiertarkę najlepiej sobie kupić, zwłaszcza że są ostatnio tanie.
  • REKLAMA
  • #3 12907471
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1399
    Tu nie o Volty musisz pytać , a o Waty. Napisz do czego ma służyć szlifierka , w czym i jakimi wiertłami chcesz wiercić wiertarką , oraz co ma ciąć krajzega.
  • REKLAMA
  • #4 12909398
    kepra000
    Poziom 2  
    Tu nie oto chodzi że pójdę i kupie szlifierkę albo wiertarkę na gotowca. Tak to każdy potrafi. Chodzi tu o to że chce to rzeczy zrobić samodzielnie...........Szlifierka ma służyć aby coś niedużego obciąć np cienką blaszkę.Wiertarkę po to aby wywiercić jakąś niedużą dzirukę w drewnie. A trajzega żeby przycięła jakąś deskę np.błazerję.A skąd moge taki dysk wziąć albo gdzie kupić?
  • #5 12909478
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1181
    A ty wiesz, że takie elektronarzędzia są niebezpieczne? Krajzega zdolna ciąć deski, jest też w stanie uciąć rękę. Potem przyjdzie prokurator do wypadku, a ty powiesz "bo mi na "Elektrodzie" tak powiedzieli".

Nie masz nawet pojęcia o podstawowych parametrach silników, co jest co i jak jest takie urządzenie zbudowane. De facto to MY mamy zbudować coś dla ciebie. Zrobić projekt, dobrać silniki, a potem ponieść odpowiedzialność. To także jest w regulaminie forum. A ty sobie wtedy "klocki" poskładasz.

Cytując -
    Cytat:
    "Tak, to każdy głupi potrafi".

Nie mając wiedzy o elektryce i mechanice, radzę albo się pouczyć, albo kupić potrzebne elektronarzędzia z odpowiednimi certyfikatami. PRL się skończył już kilkadziesiąt lat temu - ćwierć wieku już minęło prawie. Nie ma potrzeby stosować metod gospodarczych "żeby mieć".
    Każde, nawet najgorsze elektronarzędzie z chińskiej fabryki, będzie lepsze niż cokolwiek co sobie zbudujesz z silniczków do HDD czy zabawek.

Moderowany przez Madrik:

Temat zamykam, bo nie chcę żebyś sobie zrobił krzywdę. Poza tym, nie ten dział.
    Regulamin: 3.1.11, 3.1.13, 3.1.14 i 3.1.17.

REKLAMA