logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Extensa 5635Z - Zawieszanie się systemu po instalacji Windows 7, XP, Vista

marvetst 02 Lis 2013 19:07 960 4
REKLAMA
  • #1 12907457
    marvetst
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam czasowo laptopa Acer Extensa 5635Z.
    Problem polega na tym ze po instalacji Windows 7 , max godzina użytkowania i system zaczyna się zawieszać i to w taki sposób że nic kompletnie nie idzie zrobić wywołany menedżer urządzeń ukazuje się dopiero po 10 minutach. Po restarcie już się nie uruchamia. Po załadowaniu mrugnie na pół sekundy blue screen i tyle.
    Próba instalacji Windowsa XP kończy się powodzeniem TYLKO że instaluje się z 2 godziny a uruchamia się po instalacji 2,5 godz. Naprawiałem dysk za pomocą CHKDSK niestety nic nie pomogło. Sterowniki mam najnowsze, bios resetowałem.
    Windows XP , 7 , Vista przy każdym systemie taka sama sytuacja. Czyściłem RAM programem MemTurbo ( wiem że to bezsensu ale chwytam się każdej opcji :P )

Proszę o jakieś porady bo kompletnie nie wiem co robić a w mojej sytuacji bez kompa jak bez ręki.

Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 12907472
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Wstaw screen z CrystalDiskInfo lub z innego źródła SMART dysku.
  • REKLAMA
  • #3 12907486
    marvetst
    Poziom 10  
    Proszę
    Acer Extensa 5635Z - Zawieszanie się systemu po instalacji Windows 7, XP, Vista
  • REKLAMA
  • #4 12907579
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Troszkę mniej wstrząsów funduj swojemu laptopowi bo dysk zarejestrował sporo niedopuszczalnych przeciążeń. Przyczyna zawieszania się to 5 bad sektorów na dysku. Dysk na procedurę zerowania i remapu po zgraniu danych i powinno być ok po tym.
  • #5 12907647
    marvetst
    Poziom 10  
    Dziękuje Ci kolego :) Mam nadzieje że ta operacja pomoże.

Pozdrawiam
REKLAMA