logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC 8S - Nie włącza się po wymianie wyświetlacza LCD miesiąc temu

MalyPL 09 Lis 2013 09:30 2391 3
  • #1 12931148
    MalyPL
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam
    Miesiąc temu wymieniłem LCD z dotykiem w telefonie. Wszystko działało. Dzisiaj przyszedł do mnie kolega i przyniósł ten że telefon który nie chce się włączyć. Próby resetu nie działają. Rozkręciłem go i sprawdziłem napięcie na baterii jest 4,15V. Po podłączeniu baterii do telefonu na pinie (czerwona strzałka) do masy powinno by napięcie, a jest tylko 0,15V. Pomijając fakt błędu pomiarowego zawsze jest takie napięcie. Czy telefon został potraktowany lekko o podłogę tego nie wiem. Element oznaczony zieloną strzałką ma "przejście" , nie wiem czy tak ma być.
    Proszę o pomoc co z tym dalej mogę zrobić.
    Pozdrawiam
    HTC 8S - Nie włącza się po wymianie wyświetlacza LCD miesiąc temu

Dowiedziałem się od właściciela że telefon był podłączony do ładowania i zostawiony na jakiś czas. Po "naładowaniu" telefon był wyłączony i się nie uruchomił.
  • #2 12934083
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Masz zasilacz serwisowy? Jeśli tak to podłącz się pod złącze (rozpiske masz na taśmie baterii i zobacz jak wygląda pobór prądu po naciśnięciu włącznika.
  • #3 12949781
    MalyPL
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Załatwiłem zasilacz i po podłączeniu napięcie z zasilacza 3,8V jest spadek do 1V a prąd dałem na 200mA i jest tyle. Więcej nie chcę dawać no chyba że mogę i jeżeli jest to potrzebne to porobię dalsze testy. Dodam że nie włączam przycisku a dzieje się to od razu po podłączeniu zasilania.
  • #4 12949843
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Znaczy jest pobór prądu bez naciśnięcia włącznika? jestes też pewien że dobrze podłączyłeś + i - ? Jeśli tak to masz problem, gdzieś na płycie jest uszkodzony układ który robi zwarcie. Czeka cię wizyta w dobrym serwisie, choć gwarancji sukcesu i tak nie ma.
REKLAMA