Witam
Na wstępie środowisko
środowisko na bazie tutorialu Freddie Chopin-a , z dołączonym "STM32F10x_StdPeriph_Lib_V3.5.0"
Płytka bazowa ZL27 Kamami.
Kompilator CodeBench Lite for ARM EABI
Praca bez systemu operacyjnego (na ARM)
Problem jest następujący.
Chciałem uzyskać możliwość pełnego wysyłania danych przy pomocy Printf na wiecej niż standardowe 2 strumienie (STDO , STDE).
Znalazłem dość ciekawy temat pokazujący inne podejście do problemu syscalls.c niż przykład dołączany do Newlib : Link
Postępując zgodnie z przykładem utworzyłem odpowiednio strukturę.
Wszytko ładnie się kompiluje i pojawia się problem z funkcją fopen:
O ile funkcja fopen wywołuje się poprawnie - tzn jest zwracany adres podobny do adresu SDIO w pamięci (po wywołaniu funkcji open).
To funkcja pfrintf nie wywołuje żadnej z funkcji odpowiedzialnych za zapis do LCD.
Czy ktoś spotkał się z poprawnie działającą implementacją Newlib w której dodano dodatkowe strumienie danych wyjściowych typu Terminal?
Najlepiej w raz z kawałkiem kodu który to wywołuje.
Na wstępie środowisko
środowisko na bazie tutorialu Freddie Chopin-a , z dołączonym "STM32F10x_StdPeriph_Lib_V3.5.0"
Płytka bazowa ZL27 Kamami.
Kompilator CodeBench Lite for ARM EABI
Praca bez systemu operacyjnego (na ARM)
Problem jest następujący.
Chciałem uzyskać możliwość pełnego wysyłania danych przy pomocy Printf na wiecej niż standardowe 2 strumienie (STDO , STDE).
Znalazłem dość ciekawy temat pokazujący inne podejście do problemu syscalls.c niż przykład dołączany do Newlib : Link
Postępując zgodnie z przykładem utworzyłem odpowiednio strukturę.
Kod: C / C++
Wszytko ładnie się kompiluje i pojawia się problem z funkcją fopen:
Kod: C / C++
O ile funkcja fopen wywołuje się poprawnie - tzn jest zwracany adres podobny do adresu SDIO w pamięci (po wywołaniu funkcji open).
To funkcja pfrintf nie wywołuje żadnej z funkcji odpowiedzialnych za zapis do LCD.
Czy ktoś spotkał się z poprawnie działającą implementacją Newlib w której dodano dodatkowe strumienie danych wyjściowych typu Terminal?
Najlepiej w raz z kawałkiem kodu który to wywołuje.