logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka myszka do 30 zł do laptopa? Internet, grafika, gry

liver128 14 Lis 2013 19:53 2067 13
REKLAMA
  • #1 12952218
    liver128
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam
    Mam zamiar kupić jakaś myszke za okolo 30żł do nowego laptopa
    Myszke bede uzywal do internetu, programow graficznych gier itd
    Co mozecie polecić w tej cenie?

Może jest cos dobrego w ofercie tego sklepu? http://www.euro.com.pl/myszy-komputerowe.bhtml bo do nich mógłbym sie przejść i nie musiałbym placić za przesyłke
  • REKLAMA
  • #2 12952238
    Prowik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witaj! Myślę, że mysz Tracer Guardian RF TRM-159W będzie najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie.
  • REKLAMA
  • #3 12953051
    liver128
    Poziom 12  
    a jak jest z bateriami w tych bezprzewodowych myszkach? można je ładować czy trzeba kupować nowe?
  • #4 12953218
    Prowik
    Poziom 12  
    Szczerze mówiąc nie rozumiem pytania. To od Ciebie zależy czy chcesz używać akumulatorków czy zwykłych baterii. Ja używam w swojej myszy akumulatorków firmy GP i działa bezproblemowo.
  • REKLAMA
  • #5 12953441
    liver128
    Poziom 12  
    ode mnei zalezy... ale nigdy nie mialem ani jednego ani drugiego i chcialbym sie dowiedziec jak to dziala, jakie ma wady i czy warto
  • #6 12954680
    Prowik
    Poziom 12  
    Dużym plusem akumulatorków jest to, że można je ładować. Są różne pojemności i firmy, ja używam GP 700mAh. Dla mnie jest to wystarczające, bo nie zawsze w domu mam zapasowe baterie, a akumulatorek jest jeden wolny(moja mysz jest zasilana z jednej), jak potrzebuję to podmieniam, a druga daję do ładowania. Można kupować baterie, ale wg mnie jest to bezsensowne wyrzucanie pieniędzy w błoto, lepiej raz zainwestować i mieć spokój.
  • #7 12956138
    zieloczek100
    Poziom 38  
    Ocena: 51
    Nie wiem jak myszki, ale ja mam klawiaturę Microsofta z Biedronki, na baterii trzyma mi klawiatura ponad pół roku, myszka nie wiem, bo nie mam.
  • #8 12956160
    liver128
    Poziom 12  
    a mniej więcej jak długo trzymają te akomulatorki i zwykłe baterie w myszkach?
    według ciebie warto kupować myszke bezprzewodową zamiast zwykłęj na kabel?
  • #9 12956331
    ToJePeGaZ
    Poziom 27  
    Ocena: 205
    Lepiej kup najtańszą markową myszkę np. Logitech B100
  • #10 12956364
    zieloczek100
    Poziom 38  
    Ocena: 51
    Jeżeli chcesz używać myszki do programów graficznych, gier i ma być bezprzewodowa i kosztować 30zł to sory, ale to się nie uda. Duże opóźnienia, bardzo mała precyzja.
  • REKLAMA
  • #12 12977385
    liver128
    Poziom 12  
    a jak dlugo trzymaja wam te baterie, i ile one kosztują?
  • #14 12981166
    liver128
    Poziom 12  
    Kupilem w euro taką mysz http://www.euro.com.pl/myszy/trust-maxtrack-mini.bhtml wolałem kupić w stacjonarnym sklepie bo wtedy bez problemow moge skorzystac z gwarancji a wysylac po sklepach produkt za 30zl nie jest zbyt opłącalne

w sumie to nie wiem po co wydawac większe pieniądze na myszke, moja siostra ma takiego tracera za 13zl i jakos wiele sie nie rozni, ta moja niby ma 6 przyciskow(w tym do zmiany dpi) i teoretycznie powinna być ergonimiczna ale jakos tego nie czuje :P (może mam za duża ręke, bo wygodniej mi ejst dopiero wtedy kiedy położe na myszce całą ręke ale wtedy brakuje miejsca na końce palców :P))

ps: pprzeważnie przy parametrach myszek w "Typ myszy" pisze opryczna albo laserowa a u mnie "BlueSpot" co to znaczy?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupu myszki do laptopa w cenie do 30 zł, przeznaczonej do internetu, programów graficznych i gier. Użytkownicy polecają model Tracer Guardian RF TRM-159W oraz Logitech B100 jako solidne opcje. Zwracają uwagę na różnice między myszkami bezprzewodowymi a przewodowymi, wskazując na potencjalne opóźnienia i mniejszą precyzję w tańszych modelach bezprzewodowych. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z akumulatorami i bateriami, podkreślając korzyści z używania akumulatorków, które można ładować. Wspomniano również model Vakoss TM-655UX, który działa na dwóch bateriach AAA i ma dobrą wydajność. Użytkownik zdecydował się na zakup myszki Trust MaxTrack Mini w sklepie stacjonarnym, aby uniknąć problemów z gwarancją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA