logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ?

bochun2 17 Lis 2013 10:04 1491 1
REKLAMA
  • #1 12960971
    bochun2
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam, nie będę się rozpisywał bo nawet nie wiem o czym.
    Jestem w posiadaniu dysku twardego marki Seagate model ST-225.
    W internecie można doszukać się informacji o parametrach.
    Nie mogę natomiast rozszyfrować daty produkcji dysku.
    Nie wiem również czy można podłączyć go do zwykłego zasilacza ATX (dysk zasilany jest z gniazda MOLEX na płytce).

Dodam kilka zdjęć, być może ktoś wie jak sprawdzić datę.

pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3384.JPG (1.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3382.JPG (3.05 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3381.JPG (3.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3380.JPG (3.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3379.JPG (3.04 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3378.JPG (3.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3376.JPG (2.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3375.JPG (2.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3374.JPG (2.54 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seagate ST-225 - Jak zidentyfikować i sprawdzić czy żyje ? IMG_3372.JPG (2.93 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16454164
    --P_A_V_E_L--
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    bochun2 napisał:
    Witam, nie będę się rozpisywał bo nawet nie wiem o czym.
    Jestem w posiadaniu dysku twardego marki Seagate model ST-225.
    W internecie można doszukać się informacji o parametrach.
    Nie mogę natomiast rozszyfrować daty produkcji dysku.
    Nie wiem również czy można podłączyć go do zwykłego zasilacza ATX (dysk zasilany jest z gniazda MOLEX na płytce).

Dodam kilka zdjęć, być może ktoś wie jak sprawdzić datę.

pozdrawiam.

Musisz mieć odpowiedni kontroler MFM / RLL z taśmami z tego okresu . Na popularnym portalu aukcyjnym jest aktualnie jeden do nabycia . Widziałem jak taki dysk hula w Celeronie ( wbudowane kontrolery należy wyłączyć ) . U mnie działa w 486 , ma trzydziechę na talerzach i ani jednego błędu ;] . Co do rocznika to jest to przedział 85-90 . Pozdrawiam .
REKLAMA