logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja pliku konfiguracyjnego dekodera nbox z Enigma2 – jak zrobić kopię?

Zibiland 19 Lis 2013 19:44 4797 6
REKLAMA
  • #1 12970650
    Zibiland
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Witam,
    Posiadam dekoder nbox na enigmie i chciałbym zrobić kopie pliku konfiguracyjnego (ustawieniami) dekodera. Gdzie znajduje się ten plik lub pliki?
    Raz już się bawiłem ustawieniami i musiałem wszytko od nowa wgrywać.
  • REKLAMA
  • #2 12971217
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12971318
    Zibiland
    Poziom 13  
    mihal2002 napisał:
    Zibiland napisał:
    Gdzie znajduje się ten plik lub pliki?

W internecie.

Gdybym znalazł to bym się nie pytał tak więc proszę o informację w jaki katalogu i pliku zapisane są ustawienia
  • #4 12973625
    charlee
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    Jakie ustawienia konkretnie? Jeśli chodzi o oscama to kopiujesz folder Keys.
    E2 7.1.7
  • REKLAMA
  • #5 12973943
    Zibiland
    Poziom 13  
    chodzi tylko o pliki konfiguracyjne dekodera (ustawienia dostosowane do własnych potrzeb), pliki z listą kanałów czy transporterów.
    Ostatnio sie bawiłem ustawieniami i wywaliło mi wszystkie transportery innym razem nie działało mi połowę kanałów i otrzymywałem komunikat o niepoprawnej konfiguracji dekodera.
    Dlatego moje pytanie, gdzie są zapisane ustawienia.
  • REKLAMA
  • #6 12974250
    charlee
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    W jakiej wersji masz e2?

Ale zaraz przecież transpondery są zaszyte w liście kanałów, a liste możesz i wgrać i odczytać z boxa programem DreamBoxEdit. Możesz ją po odczytaniu zapisać w formie pliku.
  • #7 12976107
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Lista oraz plik z ustawieniami masz w folderze enigma2 (/etc/enigma2) ustawienia w pliku settings również w tym folderze.

Kopie listy za pomocą DreamBoxEdit, nie jest to jeden plik program zapisze ci je do folderu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat lokalizacji pliku konfiguracyjnego dekodera nbox działającego na systemie Enigma2, aby móc wykonać jego kopię. W odpowiedziach wskazano, że pliki konfiguracyjne oraz lista kanałów znajdują się w folderze enigma2 (/etc/enigma2). Użytkownik może skopiować listę kanałów za pomocą programu DreamBoxEdit, który umożliwia odczyt i zapis ustawień w formie pliku. Dodatkowo, podano, że transpondery są częścią listy kanałów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA