logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVG FREE 14 wykrywa wirusa w plikach *.dat i steam.dll w CS 1.6 v48

koloxd1992 25 Lis 2013 12:31 1119 4
REKLAMA
  • #1 12990541
    koloxd1992
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam. Mam [Cs 1.6 2013 v48] wszystko było ok do póki nie zaczął wyskakiwać błąd Hl.exe i że w nim jest wirus
    h9.......
    k3.......
    3r....... / *.dat (o takim rozszerzeniu znajduje wirusa

Mimo instalacji wielokrotnej problem się pojawia co poradzicie i co może być przyczyną ?

Oczywiście plik był skanowany AVG i Avastem wielokrotnie , nic nie wykrył .
    Przez obecna chwile wygląda to tak wyłączam osłonę rezydenta odpalam grę, minimalizuje grę i odpalam osłonę.... -_- bardzo irytujące próbowałem na innej wersji Cs też pokazywał wirusa w podobnych plikach *.dat o tych dziwnych nazwach.

steam.dll tu dokładnie wykrywa wira

Dodano po 34 [minuty]:

Antywirus raz coś znalazł w w plikach cs i już cały czas i nie da go odpalić dopóki po prostu go nie wyłączę proszę o pomoc ;/
  • REKLAMA
  • #2 12990801
    bloszu
    Poziom 2  
    Spróbuj dodać cały folder do wyjątków antywirusa, tak aby nie brał ich pod uwagę przy skanowaniu/wyszukiwaniu problemów.
  • REKLAMA
  • #3 12990908
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-MalwareAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa "Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje."
  • REKLAMA
  • #4 12991709
    koloxd1992
    Poziom 17  
    Właśnie pobierałem różne wersje cs i nadal wykrywa mi ten wirus w każdym cs jak w avg nowym zaznaczyć żeby nie sprawdzał tego pliku folderu ? nie widziałem takiej opcji

Dodano po 7 [minuty]:

bloszu napisał:
    Spróbuj dodać cały folder do wyjątków antywirusa, tak aby nie brał ich pod uwagę przy skanowaniu/wyszukiwaniu problemów.

jak to zrobić w avg ?
  • #5 12993731
    koloxd1992
    Poziom 17  
    Zrobiłem Skan Malware i znalazło 8 sztuk 6 pliki cookies i 2 poważniejsze zagrożenia ale hl.exe błąd no i że wirus

Pobrałem CS jest to wersja podstawowa cs z patchem v50 bez modów graficznych i nie wykrywa błedów

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

gdzie w pliku CS 1.6 są pliki *.dat i za co są odpowiedzialne ?
REKLAMA