logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najpotężniejszy wirus zainfekował mój komputer. Jest niewykrywalny.

Firmowy 26 Kwi 2014 20:46 2028 8
REKLAMA
  • #1 13545448
    Firmowy
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Pobrałem pewien program był on czysty mój antywirus awast nic nie wykrył. Po odpaleniu nic się nie działo jednak, gdy próbowałem odpalić grę counter strike odpalała się, a po sekundzie wystąpił problem z aplikacją(taki błąd i opcja zamknij tylko jest). Mam problem tylko z grą counter strike nie da się jej odpalić. Przeskanowałem już komputer programem antywirusowym oraz combofixem. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie grę i dalej nic. Restartowałem komputer i to samo. Nie chcę robić formata czy możecie mi jakoś pomóc?
    Wirusa usunąłem(a przynajmniej ten program co pobrałem).

Mój system operacyjny to windows xp, ale mam również windows 7 zainstalowany. Karta graficzna to ATI Radeon HD 4770. Gra to counter strike 1.6 nonsteam.
    Załączniki:
    • OTL.Txt (153.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (58.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (35.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13545457
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 614
    Firmowy napisał:
    mój antywirus Avast nic nie wykrył

I nic dziwnego. To antywirus, ale z nazwy :-)

Na początek wykonaj:
    1. Wykonaj skanowanie MBAM'em po aktualizacji bazy danych i usuń wykryte zagrożenia
    http://www.malwarebytes.org/
    2. Wykonaj skanowanie AdwCleaner - opcja "szukaj" następnie "usuń"
    http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
    3. Załącz oba logi z OTL zgodnie z: https://obrazki.elektroda.pl/4338219300_1364652821.png
    http://www.bleepingcomputer.com/download/otl/
    4. Załącz oba logi z FRST
    http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
  • REKLAMA
  • #3 13545582
    Firmowy
    Poziom 12  
    OK. Dodałem już 3 logi. Są w załącznikach. Ale takie coś zauważyłem czego wcześniej nie było. Mój ekran przy włączeniu komputera jeszcze przed napisem zapraszamy, robi się na sekundę lekko czarny, taka słaba czerń, a potem ciemny czarny. Wcześniej nie było lekkiego czarnego, tylko był od razu ciemny czarny. To samo mam jak odpalam moją grę jest ekran czarny, potem lekko czarny na sekundę, a powinien być czarny i się odpalić.
  • REKLAMA
  • #4 13545587
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 614
    Brak loga Extras !

sPeRaCz.PL napisał:
    3. Załącz oba logi z OTL...
  • #5 13545595
    Firmowy
    Poziom 12  
    Jeszcze raz robie skana OTL, bo mi się nie zapisał log Extras. Ani niewyświetlił.

Dodano po 5 [minuty]:

Brak logu extras, nie ma go po prostu się nie pojawia.

Dodano po 4 [minuty]:

Dodatkowo zauważyłem, że we właściwościach pulpitu tam gdzie można zmienić tapete ja mam wszystkie zdjęcia jakie są na komputerze. Proszę o przeniesienie tematu także z hyde parku.

Dodano po 5 [minuty]:

Po za tym myszka po włączeniu gry, sama zjeżdża na lewy górny róg ekranu.
  • REKLAMA
  • #6 13545817
    mackos_2
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    Firmowy napisał:
    Brak logu extras, nie ma go po prostu się nie pojawia.

W celu utworzenia Extras.txt w Rejstr - skan dodatkowy zaznacz Użyj filtrowania.
  • #7 13546061
    Morgoth143
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Nie używaj ComboFix!
  • #8 13546511
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Odinstaluj Torntv V9.0.Otwórz Notatnik i wklej:

Cytat:
    Task: C:\WINDOWS\Tasks\Torntv V9.0-codedownloader.job => C:\Program Files\Torntv V9.0\Torntv V9.0-codedownloader.exe <==== ATTENTION
    HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRoot% <====== ATTENTION
    HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRoot%*.exe <====== ATTENTION
    HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRoot%System32\*.exe <====== ATTENTION
    HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProgramFilesDir% <====== ATTENTION
    HKU\S-1-5-21-1417001333-1844823847-839522115-500\...\Run: [Akamai NetSession Interface] => C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Akamai\netsession_win.exe [4672920 2014-04-17] (Akamai Technologies, Inc.)
    SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing.
    CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [aacbndibbcpajfgnkdkaakeiojmmgmnk] - C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Media Finder\Extensions\mf_plugin_gc.crx [2013-08-21]
    CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [bejbohlohkkgompgecdcbbglkpjfjgdj] - C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\crx25.tmp [2013-08-21]
    CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [fhlkamjopkamckcfiolblkngeeocmloo] - C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\fhlkamjopkamckcfiolblkngeeocmloo.crx [2013-08-21]
    CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [hhhjbbpkodicnhnikiclnagnmpmcgmmf] - C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\wxDfast\hhhjbbpkodicnhnikiclnagnmpmcgmmf.crx [2013-08-21]
    CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [naipdapbimiiikbbgjcpbgmfhnlbagpj] - C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\naipdapbimiiikbbgjcpbgmfhnlbagpj.crx [2013-03-01]
    S2 Update FindRight; "C:\Program Files\FindRight\updateFindRight.exe" [X]
    S2 Util WebConnect; "C:\Program Files\WebConnect\bin\utilWebConnect.exe" [X]
    R1 tStLib; C:\WINDOWS\System32\drivers\tStLib.sys [55224 2014-03-18] (StdLib)
    R3 catchme; \??\C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\catchme.sys [X]
    S3 EagleNT; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\EagleNT.sys [X]
    S3 EagleXNt; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\EagleXNt.sys [X]
    S3 glynnxxGE; \??\C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\Downloads\[cshacked.pl]Intelligent Aimbot Gold Edition Cracked\Intelligent Aimbot Gold Edition Cracked\glynnharr.sys [X]
    S3 PBDOWNFORCE_SERVICE; \??\C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\PHQ187.tmp [X]
    S3 vtany; \??\C:\WINDOWS\vtany.sys [X]
    S3 xhunter1; \??\C:\WINDOWS\xhunter1.sys [X]
    U3 mbr; \??\C:\ComboFix\mbr.sys [X]

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST
    Uruchom FRST i kliknij w Fix.
  • #9 13546595
    Firmowy
    Poziom 12  
    Zrobione. Jednakże problem jest dalej. Odkryłem natomiast coś bardzo ciekawego, a mianowicie jak zmienię nazwę z hl.exe na dowolna.exe to gra odpala się bez żadnych problemów. Jednak jak znów zmienię nazwę na hl.exe jest to samo.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z wirusem, który zainfekował komputer, powodując błędy przy uruchamianiu gry Counter-Strike 1.6. Antywirus Avast nie wykrył zagrożenia, a po skanowaniu programami Malwarebytes i AdwCleaner, problem nadal występował. Użytkownik zauważył, że zmiana nazwy pliku hl.exe na inną pozwala na uruchomienie gry, co sugeruje, że problem może być związany z wirusem lub zainstalowanym oprogramowaniem. Użytkownik korzysta z systemu Windows XP oraz Windows 7, a jego karta graficzna to ATI Radeon HD 4770. Wskazówki dotyczące dalszego skanowania i usuwania zagrożeń zostały podane przez innych uczestników dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA