Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault master 2.5 DCI - Master nie wchodzi na obroty

pawel8891 30 Nov 2013 16:02 10305 3
    pawel8891
    Level 9  
    Mam problem z moim masterem(2.5 DCI 2004 rok produkcji), dzisiaj podczas jazdy zaczęła migać kontrolka grzania świec. W instrukcji napisano że może to być spowodowane zebraniem się wody w filtrze paliwa. I faktycznie trochę wody poleciało i problem chyba zniknął bo kontrolka już nie miga, ale za to pojawił się drugi problem kiedy tylko podczas jazdy mocniej nacisnę hamulec bądź też spróbuję ruszyć na zaciągniętym hamulcu ręcznym to auto nie chce wchodzić na obroty. Obrotomierz zatrzymuje się na 2800 obrotach i pomaga dopiero ponowne uruchomienie silnika. Nie wiem czym może to być spowodowane auto zapala bez problemu, silnik pracuje równo.
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Czujnik wody w filtrze jest? Na 99% nie ma, więc kontrolka od niego zapalić się nie mogła. Jeśli w filtrze była woda, to filtr powinien już być wymieniony. Co do reszty, diagnostyka komputerowa, podkreślam diagnostyka a nie odczytanie błędów, bez tego to wróżenie z fusów.
    pawel8891
    Level 9  
    Niestety o tej porze diagnostyki już nie zrobię a auto było mi potrzebne na poniedziałek.
    A co do filtra to nawet jeśli nie ma w nim czujnika to dlaczego kontrolka przestała migać?
    Tak czy siak coś jest nie tak i trzeba się wybrać do serwisu.
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    pawel8891 wrote:
    to dlaczego kontrolka przestała migać?

Zbieg okoliczności.

pawel8891 wrote:
    Tak czy siak coś jest nie tak i trzeba się wybrać do serwisu.

Dobrze mówisz.