logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Navara - Instalacja gazowa do Navary v6 jaką wybrać gdzie zamontować?

MarcinViper 01 Gru 2013 14:30 1773 9
REKLAMA
  • #1 13012822
    MarcinViper
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Witam,
    proszę o pomoc w doborze dobrej instalacji do mojego pickupa. Silnik 4litry V6 moc 265km. Jaką instalacje zamontować żeby jeździć długo i bez awaryjnie?
    Szukam dobrego warsztatu w okolicach Świdnicy, Wrocławia, Wałbrzycha czy ktos może polecić jakiś warsztat, albo do którego na pewno nie jechać?
  • REKLAMA
  • #2 13012920
    dino777
    Poziom 26  
    Ocena: 122
    LPGTECH, BARAKUDA, kanapka z TUR-a i będzie OK, do tego strojenie z AFR-em
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13013026
    dino777
    Poziom 26  
    ja podałem zestaw a nie firmę montujacą, pojeździj popytaj i wtedy można coś podpowiedzieć,
  • #5 13013103
    MarcinViper
    Poziom 16  
    ok nie wiedziałem myślałem że lpgtech chodzi o firmę:)
    dostałem już pierwsza ofertę:
    Instalacja AGIS wtrysku BARRACUDA reduktor GOLD koszt 3200zl
    to samo na wtryskarki VALTEK 2900zl i instalacja LOVATO koszt 3200zl
    co o tym sądzisz??
  • Pomocny post
    #6 13013115
    dino777
    Poziom 26  
    na AGIsie OK, poniżej Barakud nei schodź bo będziesz miał problemy
  • #7 13013140
    MarcinViper
    Poziom 16  
    ok czyli gościu widać jakieś pojęcie ma co zamontować żeby to jeździło bez awaryjnie.
    a co sądzicie o tym:
    Lovato Easy Fast OBD II JLM + podciśnieniowy system ochrony gniazd zaworowych -czy to jest potrzebne?? cena 3800pln
  • #8 13013266
    dino777
    Poziom 26  
    Lovato nie znam to się nie wypowiem, podciśnieniowy system ochrony gniazd zaworowych :D :D :D czyli pewnie, po prostu lubryfikacja, :D ogólnie jak dla mnei zbędne i naciąganie klienta, dobrze wystrojona instalacja działa bdb, i nie potrzeba nic kombinować, tam jest taki sam silnik jak w Pathie?? jak tak to coś gdzieś czytałem o katach, że sa lipne i potrafią się sypać i zniszczyć silnik, sprawdź, może warto je wywalić i ewentualnie dac tulejkę na II sondę jak zajdzie taka potrzeba
  • REKLAMA
  • #9 13014599
    MarcinViper
    Poziom 16  
    hej tak tam jest taki sam silnik jak pathfinder.
    też coś czytałem na temat katalizatorów ale nie wiem czy u mnie w ogóle są, bo auto ściągane z usa więc już może nie być, jutro zajrzę.
    mam kolejną ofertę na instalację ESGI - różne opinie na necie są o tych instalacjach...
    wykaz stosowanych elementów:
    Reduktory
    TOMASETTO ALASKA/STEFANELLI GEO/HL MAGIC

Wtryskiwacze
    MASTER/VALTEK/HANA
    Wielozawory/zawory tankowania
    TOMASETTO(zawór pod klapkę +100zł)
    Układ sterujący
    ESGI RAPID/ESGI SILVER/ BLACK ESGI OBD

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru instalacji gazowej do pickupa Nissan Navara z silnikiem V6 4.0L. Użytkownicy polecają różne systemy, w tym LPGTECH, BARAKUDA oraz AGIS, z naciskiem na konieczność strojenia instalacji dla optymalnej pracy. Pojawiły się oferty na instalacje, takie jak AGIS z wtryskiem BARRACUDA oraz LOVATO, a także ESGI i STAG 300ISA2. Użytkownicy zwracają uwagę na znaczenie dobrze dobranych komponentów, takich jak reduktory i wtryskiwacze, oraz na potencjalne problemy z katalizatorami w silnikach importowanych z USA. Wskazano również na potrzebę znalezienia zaufanego warsztatu w Dolnośląskim.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA